Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Kaassaus – onmisbaar basisrecept
Dit eenvoudige basisrecept voor zelfgemaakte kaassaus zou iedereen in zijn repertoire moeten hebben. De saus is in een wip klaargemaakt en onmisbaar bij vele klassieke gerechten. Je schenkt hem bijvoorbeeld over de bloemkool, broccoli of witlof, eventueel nog even kort gegratineerd in de oven, je gebruikt hem voor deze heerlijke preirolletjes, klassieke lasagne al forno, of een heerlijke mac & cheese!
Ingrediënten
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml volle melk
- 100 g geraspte kaas
Bereiding
Smelt de boter op niet te hoog vuur in een pan en voeg de bloem toe.
Roer met een garde en bak de bloem een minuut mee om te garen.
Voeg, al roerend, de koude melk toe net zolang totdat je een gladde mooie saus hebt.
Roer op het laatst de geraspte kaas erdoor en laat smelten.
Breng de kaassaus verder op smaak met peper, zout en eventueel een snufje nootmuskaat.
Tip! Roer ook eens een lepeltje mosterd door de kaassaus voor wat extra pit!
Enjoy!
om 11:02
Afgedekt in de koelkast zeker een dag of vier.
om 19:51
Vraagje, kan je deze saus okk bewaren en hoe en hoelang dan?
om 17:27
Heerlijk!