Kaassaus – onmisbaar basisrecept

Kaassaus - onmisbaar basisrecept

Dit eenvoudige basisrecept voor zelfgemaakte kaassaus zou iedereen in zijn repertoire moeten hebben. De saus is in een wip klaargemaakt en onmisbaar bij vele klassieke gerechten. Je schenkt hem bijvoorbeeld over de bloemkool, broccoli of witlof, eventueel nog even kort gegratineerd in de oven, je gebruikt hem voor deze heerlijke preirolletjes, klassieke lasagne al forno, of een heerlijke mac & cheese!

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml volle melk
  • 100 g geraspte kaas

DSC_8321_800x536

Bereiding
Smelt de boter op niet te hoog vuur in een pan en voeg de bloem toe.

DSC_8329_800x536

Roer met een garde en bak de bloem een minuut mee om te garen.

DSC_8331_800x536

Voeg, al roerend, de koude melk toe net zolang totdat je een gladde mooie saus hebt.

DSC_8336_800x536

Roer op het laatst de geraspte kaas erdoor en laat smelten.

Kaassaus - onmisbaar basisrecept

Breng de kaassaus verder op smaak met peper, zout en eventueel een snufje nootmuskaat.

Kaassaus - onmisbaar basisrecept

Tip! Roer ook eens een lepeltje mosterd door de kaassaus voor wat extra pit!

Enjoy!

Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(22 stemmen)
3 reacties

Deel je reactie

  1. Afgedekt in de koelkast zeker een dag of vier.

  2. Laura

    Vraagje, kan je deze saus okk bewaren en hoe en hoelang dan?

  3. barry87

    Heerlijk!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde