Kipschnitzel in krokant Parmezaanjasje

Kipschnitzel in krokant Parmezaanjasje

Ik ben dol op kip! Het meest veelzijdige stukje vlees komt dan ook bijna wekelijks bij ons op tafel. Ik houd wel van variatie, dus dit keer staat er een kipschnitzel op het menu in een heerlijk krokant Parmezaanjasje. Om je vingers bij af te likken zo lekker!

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor 4 schnitzels.

Ingrediënten 

  • 2 kipfilets
  • 2 eieren
  • 2 handen cornflakes
  • Een flinke handvol geraspte Parmezaan
  • 4 el bloem
  • Zout en peper
  • Boter of olie om in te bakken

DSC_1381_800x536

Bereiding
Doe de cornflakes in een boterhamzakje (een enkel zakje gaat snel kapot dus gebruik 2 zakjes in elkaar) en sla de cornflakes met je vuist in kleine stukjes.

DSC_1374_800x536

Strooi de cornflakes samen met de geraspte Parmezaanse kaas op een bord en meng dit door elkaar. Zet nog twee andere borden klaar met bloem en losgeklopt ei. Breng het losgeklopte ei op smaak met zout en peper. Snijd de kipfilets over de lengte doormidden. Leg ze tussen 2 lagen vershoudfolie en sla ze voorzichtig plat met een speciale vleeshamer of de onderkant van een koekenpan.

DSC_1390_800x536

Pas op dat je geen gaten in de filets sla. Wentel de kipfilet nu eerst door de bloem, dan het ei en tot slot de paneer.

DSC_1395_800x536 DSC_1398_800x536

Verhit een koekenpan met vloeibare bak en braad (niet te zuinig want de cornflakes zuigen snel al het vet op) en bak de schnitzels aan beide kanten op middelhoog vuur goudbruin.

Kipschnitzel in krokant Parmezaanjasje

Ik serveerde de schnitzels met gebakken aardappeltjes en groenten.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*