Licht gebonden champignonsoep

Licht gebonden champignonsoepEen heerlijke licht gebonden champignonsoep op basis van roux met verse champignons en een lekker stokbroodje met kruidenboter. Zeer geschikt als snelle, makkelijke maaltijd en ontzettend lekker!

Ingrediënten
bakje champignons, in plakjes gesneden
2 kippenbouillontabletten
1,25 liter water
40 gram roomboter
50 gram bloem
1 sjalotje, fijn gesnipperd
scheutje slagroom
wat vers gehakte peterselie

Bereiding
Smelt de boter op laag vuur in een pan en voeg het sjalotje toe. Bak tot het sjalotje zacht en glazig is maar laat de boter niet bruin worden! Verkruimel de bouillontabletten erover en bak heel even mee totdat ze zijn opgelost. Voeg de bloem toe en bak al roerende een paar minuten mee om de bloem te laten garen.

DSC_1606_800x536 DSC_1607_800x536

De bloem is gaar als hij licht begint te ‘sissen’ en het lijkt alsof de bloem oplost. Voeg dan, terwijl je goed blijft roeren, beetje bij beetje het koude water toe (als je koude vloeistof toevoegt aan de roux krijg je geen klontjes) totdat de soep de gewenste dikte heeft.

DSC_1611_800x536

Voeg de champignons en een scheutje slagroom toe en laat de soep op een zacht vuur nog 2 minuten zachtjes borrelen.

DSC_1615_800x536

Zet het vuur uit en schep de soep in kommen. Garneer met de peterselie en serveer er een lekker stokbroodje bij gevuld met kruidenboter.

DSC_1628_800x536

Eet smakelijk!

Comments

  1. Babs Mulder says:

    Goedemorgen Annemiek,
    Ik vind jouw recepten super…!!!
    Je schrijft alles heel simpel en duidelijk en de foto,s erbij tonen alles stap voor stap.
    Daarom maak ik veel reclame voor jou website, wij genieten ervan.
    Groet van levensgenieter Babs

Speak Your Mind

*