Mediterraans belegd stokbrood

Mediterraans belegd stokbrood Dit mediterraans belegd stokbrood met o.a. pesto, zwarte olijven en parmaham smaakt uitstekend als lunchgerecht. Alle ingrediënten voor dit gerecht, op de parmaham na, heb ik eigenlijk altijd wel in huis omdat ze lang houdbaar zijn. Zo kun je zonder teveel moeite altijd een bijzonder lekker gerecht op tafel toveren.

Ingrediënten voor 2 personen
1 stokbrood, afgebakken
2 el groene pesto
1 rode ui, gepeld en in dunne ringen gesneden
zwarte olijven, in plakjes gesneden
1 geroosterde paprika uit een pot, in stukjes gesneden
2-3 plakken parmaham, in grote stukken gescheurd
stukje mozzarella en goudse kaas, in plakjes of kleine stukjes gesneden

DSC_9547_699x600

Verder nog
vel bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood over de lengte doormidden en besmeer beide helften met pesto.

DSC_9549_658x600

Leg het stokbrood op een stuk bakpapier en beleg met de kaas, ui, olijven, en paprika.

DSC_9555_678x600

Leg het bakpapier op een rooster op bakblik en bak het stokbrood 10 tot 15 minuten in de oven of totdat het stokbrood goudbruin is en de kaas gesmolten.

DSC_9561_800x536

Laat iets afkoelen en beleg vlak voor het serveren met wat parmaham.

Mediterraans belegd stokbrood Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*