Mini sjalottenquiche

MINI SJALOTTENQUICHEDit is echt een superlekker voorgerechtje, kleine pasteibakjes gevuld met een ei-roommengsel. Wij hebben dit al vaak gemaakt voor onszelf en voor gasten en het is iedere keer weer een succes.

Het recept is van de AH website en kun je hier nalezen. Omdat wij dit gerecht al meerdere keren hebben gemaakt heb ik het hier en daar iets aangepast. Als voorgerecht is één pasteibakje per persoon voldoende maar als je 3 pasteibakjes per persoon geeft kun je het zelfs als hoofdgerecht eten. Dat deden wij dus deze keer. Onderstaande hoeveelheden zijn bedoeld als voorgerecht voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten 
6 kleine sjalotten
1 bakje gerookte spekblokjes
2 eieren, losgeklopt
75 ml slagroom
gemalen peper
50 gram geraspte kaas
1 eetlepel tijmblaadjes, vers of gedroogd
1 doos pasteibakjes (4 stuks)
rucola (wij hadden dit keer little gem)
DSC_2782_800x536
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de sjalotten en kook ze 8-10 minuten in een bodempje water met zout.
DSC_2787_800x536
Laat de sjalotten uitlekken in een zeef en halveer ze. DSC_2811_800x536Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de spekjes knapperig en laat ze iets afkoelen. DSC_2783_800x536 DSC_2789_800x536Meng de eieren met slagroom, geraspte kaas, tijm en peper naar smaak. Zout toevoegen is niet nodig omdat de spekjes al heel zout zijn. DSC_2795_800x536Duw voorzichtig met je vingers de deksel van het pasteibakje naar de bodem van het bakje. DSC_2790_800x536 DSC_2794_800x536Pas op dat het bakje niet breekt want anders kun je het niet meer vullen met het roommengsel. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en zet hier de pasteibakjes op. Verdeel de sjalotjes en de helft van de spekjes over de pasteibakjes en schenk het roommengsel eroverheen tot de bakjes goed gevuld zijn; de vulling zakt na het bakken. DSC_2814_800x536 DSC_2815_800x536 DSC_2816_800x536Omdat de pasteibakjes niet ‘waterdicht’ zijn loopt er altijd wat room uit. Dit geeft niets, ze lopen niet helemaal leeg. Bak de sjalottenquiches in de voorverwarmde oven in 20-30 minuten goudbruin en gaar of totdat het roommengsel gestold is. DSC_2817_800x536 Maak de sla aan met wat olijfolie en schep hier de overige spekjes doorheen. DSC_2804_800x536Leg wat sla op een bord en zet hier een pasteibakje op.MINI SJALOTTENQUICHE
Tip van de AH! Neem voor een extra pittige quiche geraspte geitenkaas of verbrokkelde blauwaderkaas.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*