Ontbijtbroodjes met kwark

Ontbijtbroodjes met kwark

Op zondagmorgen is er niets fijner – op lekker lang uitslapen na dan – dan uitgebreid ontbijten met de hele familie. Natuurlijk het liefst met zelfgemaakte ontbijtbroodjes. Deze ontbijtbroodjes zijn heerlijk luchtig door de kwark (die je overigens niet echt terug proef) en zijn supermakkelijk om te maken, je zet de broodjes binnen 35 minuten op tafel! Eet de broodjes het liefst als ze nog warm zijn, eenmaal afgekoeld worden ze wat vaster. 

Ontbijt – circa 18 broodjes

Ingrediënten

  • 600 gram bloem
  • 2 zakjes bakpoeder (ca. 32 gram)
  • 2 tl zout
  • 2 tl suiker
  • 1 ei
  • 300 g magere kwark
  • 120 ml + 2 el melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • parelsuiker of zaden en pittenmelange

DSC_3006_800x468

Verder nodig
Handmixer, of keukenmachine met deeghaken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom en voeg dan het ei, de kwark, 120 ml melk en de olie toe.

DSC_3014_800x536

Kneed met de deeghaken van de handmixer tot een deeg.

DSC_3016_800x536

DSC_3021_800x536

Vorm 18 ronde broodjes van het deeg en verdeel ze over een bakblik bekleed met bakpapier. Kruis de broodjes aan de bovenkant in met een scherp mes en bestrijk ze met een klein beetje melk. Tot slot de broodjes bestrooien met de parelsuiker of met wat zaden en pitten.

DSC_3030_800x536

Bak de broodjes in een voorverwarmde oven van 170°C in 25 minuten goudbruin.

Ontbijtbroodjes met kwark

Even laten afkoelen en serveren met wat boter en jam.

DSC_3068_800x536DSC_3050_800x571

Mmmm… Enjoy!

Comments

  1. Vanochtend heb ik ze gemaakt. Echt supermakkelijk en superlekker! Bedankt voor het recept 👍

  2. Lilian Vaassen says:

    Hallo,

    Hoeven deze broodjes niet te rijzen?

    groetjes, Lilian

    • Inderdaad Lilian, dat hoeft niet, er zit geen gist in. De broodjes worden luchtig door het bakpoeder. Ze zijn het lekkerst als ze net warm uit de oven komen, want na het afkoelen worden ze een stuk vaster.

  3. Kun je de hoeveelheid probleemloos halveren?

  4. Klinkt erg lekker! Ik ben benieuwd of dit recept ook zonder de suiker zou kunnen? (ik ben op zoek naar lekkere recepten voor mijn 40 dagen zonder suiker vanaf 2 januari 😉 )

  5. Hoi Anita,

    Dat overkomt mij ook weleens… 🙁 Hoewel kwark en yoghurt verschillende producten zijn kun je de kwark zeker vervangen door yoghurt. Ik zou dan echter wel kiezen voor een dikkere (volle) yoghurt, die komt qua textuur wat dichter in de buurt van kwark. Heb je toch magere yoghurt zou ik het daar gewoon mee proberen. De verhoudingen zou ik hetzelfde laten. Ik heb er zelf (nog) geen ervaring mee om de broodjes met yoghurt te maken dus ben erg benieuwd naar het resultaat! Succes ermee!

  6. Ik wil deze broodjes graag morgen maken.
    Maar nu heb ik per ongeluk yoghurt gekocht i.p.v. kwark.
    Kan ik ze hiermee toch maken (verhoudingen aanpassen)?
    Ik heb zo’n zin in deze broodjes dus ik hoop dat het toch kan.

    Groetjes
    Anita

Speak Your Mind

*