Romige witlofsoep met kerrie en appel

Romige witlofsoep met kerrie en appel

Hoewel mijn meest favoriete witlofgerecht nog altijd met ham en kaas uit de oven is, soms wil je gewoon even wat anders. Deze witlofsoep wordt heerlijk romig en zacht door de slagroom en een tikkeltje zoet en fruitig door de appel en kerrie. Verrassend lekker!

Ingrediënten

  • 2 grote witlofstronken, gewassen en fijngesneden
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 sjalotjes, gepeld en gesnipperd
  • 125 ml slagroom
  • 1/2 appel, in blokjes gesneden
  • 1 tl milde kerriepoeder
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte dragon

DSC_2514_800x577

Bereiding
Verhit een ruime kookpan met wat olie en fruit de sjalot en kerrie, totdat de sjalot zacht is. Voeg de witlof en de appel toe en bak even kort mee.

DSC_2518_800x544

Blus af met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet dan het vuur zacht en kook verder totdat de witlof heel zacht is.

DSC_2522_800x536

Pureer de soep met een staafmixer, of in de blender en doe de soep weer terug in de pan.

DSC_2524_402x600

Voeg de slagroom toe en warm nog even goed door, niet meer laten koken.

DSC_2526_800x536

Roer op het laatste moment de peterselie en dragon door de soep en serveer.

DSC_2546_800x529

Eet smakelijk!

Comments

  1. Lekkere en makkelijke soep met meerdere smaken tegelijk, heerlijk!

  2. Gelijk gemaakt vandaag en het is echt heerlijke soep!

Speak Your Mind

*