Salade met vijg, walnoot, ham en roquefort

Salade met vijg, walnoot, ham en roquefort

Jaren geleden tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk proefde ik mijn allereerste vijg. In de tuin van ons vakantiehuis stond een joekel van een vijgenboom. Ik kon de rijpe vijgen zo uit de boom plukken en opeten. Nu jaren later als ik een verse vijg eet, sta ik meteen weer in die tuin.

Helaas zijn verse vijgen hier in Nederland moeilijk verkrijgbaar, maar als ik ze zie liggen, neem ik ze direct mee naar huis. Ik eet ze zo uit de hand, of verwerk ze in een salade. Deze salade met frisse veldsla, zoete vijg, knapperige walnoot, zoute ham en pittige en romige roquefort is mijn favoriet! 

Lunch / voorgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 zakje veldsla à 75 g
  • 4 verse vijgen, in vieren gesneden
  • 60 g roquefort, grof verkruimeld
  • 2 handjes walnoten
  • 70 g Parmaham
  • Extra vierge olijfolie
  • Balsamico-azijn
  • Honing
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding
Klop een dressing van olijfolie, balsamico, honing en zout en peper (verhoudingen naar eigen smaak). Doe de sla in een kom en maak aan met een beetje dressing. Verdeel de sla over twee borden en verdeel de overige ingrediënten erover. Druppel nog wat extra dressing over de salade en serveer direct.

Salade met vijg, walnoot, ham en roquefort

Enjoy!

Comments

  1. Klinkt lekker, ik denk dat ik de roquefort vervang door geitenkaas. Vijgen pluk ik thuis uit de boom 😀

  2. Ik ben een liefhebber van salade en eet het regelmatig, maar deze combinatie kon ik nog niet! Lijkt me de moeite waard om te proberen, Bedankt.

Speak Your Mind

*