Schnitzelrolletjes met parmaham en Madeirasaus

Schnitzelrolletjes met parmaham en Madeirasaus

Dat je meer kunt doen met een schnitzel dan hem paneren en bakken wist je vast al. Deze met parmaham gevulde schnitzelrolletjes worden geserveerd met een romige Madeirasaus en smaken absoluut verrukkelijk! 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
4 ongepaneerde schnitzels
Mosterd
8-10 plakjes Parmaham of serranoham
Flinke scheut Madeira*
1 rode en 1 gele paprika, zaadlijsten verwijderd en in repen gesneden
1 bak champignons, in plakjes gesneden
1 rode ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
200 ml groenten- of kippenbouillon (van een bouillontablet)
200 ml slagroom
Klein blikje tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
1 tl marjolein
Zout en peper
Vloeibare bakboter

DSC_6810_800x536

*Madeira is een Italiaans versterkte wijn. Het alcoholpercentage ligt tussen de 16 en 18 procent. De wijn is verkrijgbaar van droog tot zoet. Voor dit recept gebruik ik graag een halfdroge variant.

Verder nodig
Bakpapier, keukenpapier, 4 houten prikkers, aluminiumfolie

Bereiding
Leg een schnitzel tussen twee vellen bakpapier en sla met een deegroller platter.

DSC_6806_800x536

Doe dit met alle schnitzels. Let op dat je de schnitzels niet kapot slaat. Dep de schnitzels droog met keukenpapier. Besmeer een kant met mosterd en beleg met een paar plakjes spek.

DSC_6816_800x536

Rol de schnitzels zo strak mogelijk op. Steek de schnitzels vast met een houten prikker.

Verhit een koekenpan met wat vloeibare bakboter en bak de schnitzelrolletjes op middelhoog vuur in ongeveer 20-25 minuten gaar en goudbruin. Draai ze regelmatig om.

DSC_6822_800x536

Haal de schnitzelrolletjes uit de pan, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie.

Bak in hetzelfde braadvet de ui totdat hij zacht is. Voeg dan de paprika, knoflook, paprikapoeder en marjolein toe en bak een minuut verder. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomatenpuree toe, bak even kort mee en blus af met een flinke scheut Madeira.

DSC_6830_800x536

Laat de Madeira even inkoken en voeg dan de bouillon en slagroom toe. Zet het vuur laag en laat de saus zachtjes pruttelen totdat hij de gewenste dikte heeft.

DSC_6832_800x536

DSC_6835_800x536

Snijd het vlees in plakken en serveer met de romige Madeirasaus. Erg lekker met aardappelpuree.

DSC_6849_800x536

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*