Wraprolletjes met carpaccio

Wraprolletjes met carpaccio

Eén van mijn meest favoriete verjaardagshapjes zijn de wraprolletjes gevuld met roomkaas, kipfilet en fijngesnipperde sjalot van mijn schoonmoeder. Oh, wat zijn die lekker en zo simpel om te maken! Omdat ik nog een restje carpaccio-tapenade had liggen die op moest en ik – sinds die eerste verjaardag bij mijn schoonmoeder – altijd een pak tortillawraps in huis heb, draaide ik een handomdraai deze wraprolletjes met carpaccio op tafel. Gelukkig heb je niet per se een feestje of verjaardag nodig om hiervan te kunnen genieten: deze jongens smaken altijd! 

Hapje voor 4 personen – 10 minuten + min. 30 minuten opstijven in de koelkast

Ingrediënten

  • 2 zachte tortillawraps
  • Klein handje sla
  • 100 g carpaccio (ik gebruikte carpaccio-tapenade, maar je kunt natuurlijk ook plakjes carpaccio gebruiken)
  • 1/2 rode ui, in flinterdunne ringen gesneden
  • 1 el kappertjes
  • 1 el pijnboompitten
  • Klein stukje Parmezaan, in flinters geschaafd of geraspt
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper uit de molen

Carpaccio-wraprolletjes-1

Verder nodig
Vershoudfolie

Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht goudbruin. Beleg de tortillawraps met de carpaccio en alle overige ingrediënten en besprenkel met wat olijfolie. Bestrooi met een klein beetje zout en peper en rol de wraps zo strak mogelijk op.

Wikkel ze in vershoudfolie en draai de uiteinden als toffee, zo strak mogelijk dicht.

Carpaccio-wraprolletjes-7

Leg ze minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Snijd ze vlak voor serveren in rollen en serveer op een mooie serveerschaal. Laat ze voor het serveren even op kamertemperatuur komen, dan smaken ze beter.

Wraprolletjes met carpaccio

Enjoy!

Speak Your Mind

*