Zalmburger met chilimayo

Zalmburger met chilimayo

Ik ben dol op deze zalmburger, die ik steevast maak van een restje aardappelpuree. Ik gebruik het liefst een combinatie van verse zalm en gerookte zalm, dat geeft namelijk een extra volle smaak! Probeer maar.

Serveer de zalmburger met een kloddertje chilimayonaise, wat pittige waterkers en partjes citroen. Meer heeft -ie namelijk niet nodig.

Hoofdgerecht voor 4 personen — 20 minuten + 30 minuten opstijven in de koelkast

Ingrediënten

  • 400 g aardappelpuree
  • 250 g verse zalm zonder huid
  • 150 g gerookte zalm
  • 1 biologische citroen
  • 1 ei
  • Bosje dille, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • Bloem
  • Zout en peper
  • Zonnebloemolie

Om erbij te serveren

  • Waterkers, chilimayonaise (mayonaise mengen met zoete chilisaus) en partjes citroen

Verder nodig
Fijne rasp

Bereiding
Snijd de verse zalm in kleine blokjes en de gerookte zalm in kleine stukjes. Rasp de schil van de citroen, alleen het gele gedeelte, het witte is bitter. Klop het ei los. Roer de zalm samen met de citroenrasp, het ei, dille en sjalot door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper. Vorm met je handen ronde burgers van het mengsel en laat afgedekt minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

Verwarm een koekenpan met zonnebloemolie. Wentel de zalmburgers door de bloem en bak ze aan beide kanten goudbruin.

Doe dit het liefst zo kort mogelijk, zo blijven de zalmburgers lekker sappig.

Zalmburger met chilimayo

Eet smakelijk!

Comments

  1. Vanavond gemaakt en ze smaakten heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar. Alleen viel de helft uit elkaar tijdens het bakken (maar ook dat smaakte prima!). Enig idee wat ik fout heb gedaan? Misschien langer in de koelkast want ze waren niet opgesteven in de koelkast.

    • Hoi Mirjam, leuk om te horen dat ze smaakten! Het is misschien een goed idee om een ei toe te voegen aan het aardappel-zalmmengsel. Dat houdt de boel een beetje bij elkaar. Ik heb het erbij gezet in het recept. Bedankt voor je reactie!

  2. Ik heb net de zalmburgers gemaakt. Annemiek, wat ken jij heerlijke recepten! Mjammie!

  3. Ik heb eigenlijk nog nooit zelf een soort van visburger gemaakt, maar het klinkt wel héél erg lekker. Komt op mijn to-do lijstje!

Speak Your Mind

*