Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Zapiekanka – Pools snackbroodje
Deze snackbroodjes uit Polen smaken heerlijk als snel tussendoortje, of zet ze op tafel tijdens een spannende voetbalwedstrijd. Zapiekanka is een met champignons, uien en kaas belegde baguette uit de oven en wordt geserveerd met ketchup. Mmmm… Hoewel de originele topping bijna altijd bestaat uit champignons, kaas en ui, kun je de broodjes eigenlijk met alles beleggen wat je zelf maar lekker vindt.
Snack – 1 persoon – 5 minuten + 20 minuten in de oven
Ingrediënten
- Wit afbak pistoletje, opengesneden
- Tomatenketchup
- Geraspte kaas
- Paar plakjes champignons, vers of uit een pot
- Halve ui of sjalot, in halve ringen gesneden
- Gedroogde of verse kruiden naar keuze
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Besmeer de opengesneden kanten van de (niet afgebakken) pistolet met ketchup en beleg met de geraspte kaas, champignons, ui en bestrooi tot slot met wat kruiden. Deze broodjes zijn zo makkelijk om te maken, een kind – Ella-Marie in dit geval – kan de was doen…
Je kunt de champignons en uien ook eerst in een koekenpan goudbruin te bakken, alvorens ze op het broodje te leggen.
Bak de broodjes 20 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is en het brood knapperig en goudbruin.
Eet smakelijk!
om 21:07
Net gemaakt met een meergranenbroodje (dat wel al afgebakken was en nu dus superlekker krokant), verse champignons en spaghettikruiden. Hèmels !! Ik maak meteen een 2de !
om 08:52
:)) Leuk om te horen dat het ook prima met een reeds afgebakken broodje kan! Bedankt voor je reactie!