Appel galette

Deze Franse appel galette smaakt als appeltaart en is gemaakt met dezelfde ingrediënten, maar is verpakt in een net iets eleganter jasje. Je kunt hem als gebak, maar ook als nagerecht serveren. Lekker met een dot lobbig geklopte slagroom. 

Zoet taartdeeg

Voor de bodem van deze appel galette gebruik ik mijn zelfgemaakte, zoete taartdeeg. Een eenvoudig basisrecept dat je maakt met bloem, boter, suiker en een eidooier. Even kneden en klaar is kees. Maak dit recept liever niet met bladerdeeg. De bodem wordt na het bakken snel zacht. Zoet taartdeeg blijft steviger en is in dit geval smakelijker. Denk eraan dat je het deeg na het kneden minimaal 30 minuten laat rusten in de koelkast. Ondertussen heb jij alle tijd om de appeltjes te snijden.

Appel galette

Elstar appel

Omdat de appel en de schil in deze galette zichtbaar blijven wil je een mooi exemplaar uitkiezen. Ik ging voor de Elstar appel die lekker sappig is en met zijn friszoete smaak en rode blos een goede keuze is voor dit recept.

Mandoline

De appeltjes snijden kan natuurlijk met een mes, maar ik deed dit klusje met de mandoline van Kitchen Royal. Het is namelijk fijn als de appelplakjes allemaal even dik zijn zodat ze tegelijk garen in de oven. Met deze mandoline kun je op 5 verschillende standen je ingrediënten snijden, zowel in plakjes als julienne. Naderhand kun je hem eenvoudig demonteren en afspoelen onder de kraan, of je zet hem in de vaatwasser. Binnen 1 minuut had ik alle appeltjes in perfect, dunne plakjes geschaafd.

Appel galette

Kortingscode

Wil je de mandoline zelf aanschaffen? Met de kortingscode KEUKENLIEFDE krijg je tot en met 31 mei aanstaande 20% korting op je aankoop bij Kitchen Royal!

Serveren

Na het bakken laat je de appel galette even rusten. Moeilijk, ik weet het, maar echt een must. Het deeg wordt dan namelijk lekker krokant. Is hij iets afgekoeld, dan kun je de appel galette in puntjes snijden en serveren. Eventueel kun je er nog een dot lobbig geklopte slagroom bovenop scheppen. Mmmm, smullen maar!

Toch liever een Hollandse appeltaart? Deze recepten zijn favoriet op KeukenLiefde:

Wereldgerechten, Franse recepten, Kerstrecepten, Moederdag recepten, Valentijnsrecepten, Zoete recepten, Dessert, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(3 stemmen)
3 reacties

Deel je liefde

  1. Anita

    Kan ik deze taart ook in een rond bakblik maken?

  2. Fennie Vroomen

    Kan ik de zoete taartdeeg ook zelf maken met glutenvrije vrij meel, heb namelijk een gluten alleegie

  3. Albert

    Kan ik het basisrecept zoet taartdeeg ook maken met zelfrijzend bakmeel ipv patentbloem?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde