Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Na het delen van een foto van deze stokbroodhapjes op Facebook kreeg ik gelijk enthousiaste reacties of ik het recept wilde delen. Maar natuurlijk wil ik dat! 🙂 Ik maakte drie heerlijke stokbroodhapjes belegd met drie verschillende toppings: croque-monsieur, zalmtartaar en likkepot. Heerlijk om te serveren op oudejaarsavond of op elke andere avond van het jaar. Enjoy!
Thema recepten, Kerstrecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Voor bij de borrel
Croque-monsieur
Zalmtartaar
Likkepot
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd de baguette in plakken en leg op het bakblik. Drizzle wat olijfolie over het stokbrood en bestrooi met weinig zeezout uit de molen.
Roer in een kom de crème fraîche, geraspte kaas en beenham door elkaar. Breng op smaak met zwarte peper uit de molen. Verdeel het crème-fraîchemengsel over 1/3 van het stokbrood. Het overige stokbrood wordt pas na het bakken in de oven belegd.
Bak het stokbrood circa 8 minuten in het midden van de oven of tot het stokbrood licht goudbruin en krokant is en het crème-fraîchemengsel begint te kleuren.
Snijd de zalmfilet fijn en meng in een kom met de crème fraîche, rode ui en citroenrasp. Breng op smaak met zwarte peper uit de molen. Vorm met twee (thee)lepels een quenelle van de zalmtartaar en beleg de helft van de onbelegde crostini’s hiermee. Garneer met wat cress.
Meng de likkepot of smeerworst met de helft van de sjalot, peterselie en paprika en smeer op de overige crostini. Garneer met de overige sjalot, peterselie en paprika.
Leg op een mooie schaal en serveer.
Verdeel je liefde