Met weemoed denk ik terug aan deze linguine alle vongole die ik maakte op de camping in Italië. Wat is Italië toch een heerlijk vakantieland. Tijdens een uitstapje naar de plaatselijke supermarkt ontdekte ik de visafdeling waar een zakje verse vongole (ook wel venusschelpen genoemd) op mij lag te wachten. Ik wist direct wat ik daarmee wilde maken: linguine alle vongole! Een eenvoudig en heerlijk gerecht dat in luttele minuten op tafel staat.
Vongole of Kokkels
Vongole (Italiaans voor venusschelpen) zijn net als kokkels heerlijke schelpdieren uit de zee. Vongole worden gevangen in de Middellandse Zee en Noordzee en zijn vaak iets groter en gladder dan de geribbelde kokkels uit de Waddenzee. Kokkels zijn meestal voordeliger geprijsd en verschillen in smaak niet zoveel van vongole. Een goed alternatief dus voor de Italiaanse vongole.
Populaire Italiaanse recepten
Ben jij ook zo dol op Italiaanse recepten? Dit zijn jullie favorieten op KeukenLiefde:
Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Slanke recepten, Snelle recepten, Visrecepten
om 18:42
Heerlijk, maar oo erg lekker zonder de tomaatjes en ..2 etlepels marcarpone toevoegen…ook heerlijk…
om 08:22
Haha, ja, mascarpone maakt alles in het leven net een beetje lekkerder Marian! 🙂