Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Bami goreng speciaal
Ik ben dol op bami goreng, oftwel gebakken bami. Maar helemaal een feestje wordt het als je alles uit de kast trekt. Pindasaus en kipsaté, een gebakken ei, aurgurken, ham, kroepoek, gebakken uitjes, sambal. Leef je lekker uit!
Ingrediënten
- Pak chinese eiermie, of bami
- 1/2 winterpeen, geschrapt en grof geraspt
- 1/4 witte kool, in smalle repen gesneden
- 1 kleine prei, gewassen en in ringen gesneden
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- Bakje hamblokjes
- 1 tl gemberpoeder
- 3 el ketjap manis
- Olie om in te bakken (ik gebruik graag een combinatie van arachide- en sesamolie)
Bereiding
Kook de eiermie volgens de omschrijving op het pak. Spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de wok met wat olie en laat heet worden. Roerbak de groenten, ui, knoflook, hamblokjes en gemberpoeder, totdat de groente begint te slinken. Voeg de ketjap manis toe en laat iets inkoken. Zet het vuur lager en voeg de bami toe. Meng en verwarm goed door.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten
om 13:06
leker lust ik wel
om 18:47
Op zich wel een goed Bami recept en duidelijk op Indonesische wijze bereidt.
Voeg er een halve theelepel djinten aan toe en je hebt de perfecte
kruidenmix voor Nasi Goreng..
De plakjes ham erbij zijn wat overbodig omdat de Bami al stukjes ham bevat.
Ook Vetsin zou ik niet gebruiken.
Er zijn veel variaties op het thema bami.
Zoals het toevoegen van fijngesneden gemberwortel.
(Samen roerbakken met de ui en de knoflook)
Gemarineerde stukjes kipfilet. ( gemarineerd in Mirin en lichte Soyasaus )
geeft ook een heerlijk accent aan de bami. Of stukjes ribkarbonade.
Als de bami reeds bereid is kan men er gesnipperd lenteui of bladselderij
aan toevoegen. Maakt de bami wat hartiger en frisser van smaak.
Kastanje champignons of shitake mee toerbakken.
Bleekselderij of Chinese kool als ingredient, reepjes omelet en stukjes tomaat.
Garneren met gebakken uitjes en gebakken knoflook.
In plaats van ketjap gebruik lichte Chinese Soyasaus.
Sap van een meloen erdoor.
De mogelijkheden aan variaties zijn eindeloos.
Eet Smakelijk.
om 12:07
Hoi Lucienne,
Wat een goede ideeën en tips! Bedankt hiervoor!
om 20:08
Leuk dat je door te experimenteren een goede smaak-combi hebt gevonden!
Dat is de charme van koken en het is zó fijn als de gezinsleden het lekker vinden!
Graag wil ik je nog tips geven en ben benieuwd hoe je het vindt smaken:
Koop wokgroenten ZONDER wortelen (dat hoort -eigenlijk niet in dit gerecht)
neem een pakje ontbijtspek /zeeuws spek en bak het op zacht vuur.
neem 3 teentjes knoflook en fruit het mee
na 2 min voeg je de wokgroenten erbij.
doe er een boullionblokje toevoegen
dan de noedels(die je al hebt gekookt) erbij
goed doorspatelen.
vóór het opdienen ragfijn gesneden bosuitjes erover
een klein kommetje met ketjap gemengd met sambal
aan tafel desgewenst over je portie doen.
de receptuur die je geeft is in feite voor nasi goreng bedoeld,
wat ook geldt voor de pindasaus en het gebakken eitje.
Maar over smaak valt niet te twisten…maar ij ben benieuwd hoe
je dit recept vindt.
Veel succes!
om 15:07
Hallo Barbara,
Jouw manier lijkt me zeker ook erg lekker en bovendien een stuk eenvoudiger! Ik ga hem dan ook zeker een keertje maken! Bedankt voor je reactie.
Groetjes Annemiek
om 20:35
Geweldig! Dank, eindelijk de juiste smaak!
Wat mij betreft wel zonder wortel, augurk en pindasaus.
Ve-tsin is gelukkig echt niet nodig, beetje zout en peper is ook goed!
Maar wel met paprika, tauge en bacon.
om 21:51
Leuk om te horen Ria! Graag gedaan 🙂