Braziliaanse kipsalade (Salpicão)

Gesponsord — Traditiegetrouw presenteert KeukenLiefde in december heerlijke luxe kerstrecepten. Een maand lang tellen we geen calorieën maar verwennen we louter onze mond en maag. Samen met onze liefste familie en vrienden genieten we van het lekkerste eten en drinken.

Maar heel veel kinderen moeten Kerst vieren zonder familie. Of ze wonen in een gezin waar voor een kerstfeest geen geld is. De zusters van Wereld dorpen voor kinderen vangen deze arme kinderen zonder hoopvolle toekomst op en worden opgenomen in 1 van de dorpen van Wereld Dorpen voor Kinderen. Steun deze kinderen en help hen aan een onvergetelijke kerst!

Een onvergetelijke kerst voor 12 euro

Wereld Dorpen voor Kinderen helpt elk jaar meer dan 20.000 kinderen in Brazilië, de Filipijnen, Guatemala, Mexico, Honduras en Zuid-Korea die vanuit arme en wanhopige situaties bij hen aanklopt. Dankzij de donateurs van Wereld Dorpen voor Kinderen kunnen de Zusters van Maria deze kinderen voedsel, verzorging en onderwijs bieden. Zonder dat hen enige schuld treft, zijn deze kinderen het slachtoffer van omstandigheden die verstrekkende gevolgen hebben voor hun onderwijs en leefomgeving. Die omstandigheden variëren van ziekte, extreme armoede en honger tot het verlies van een of beide ouders.

De kinderen zitten in Wereld Dorpen die Wereld Dorpen voor Kinderen ook wel Jongens– en Meisjesdorpen noemen. De Zusters van Maria geven deze kinderen een volledig, door de overheid erkend onderwijsprogramma, van de kleuterschool tot het voortgezet onderwijs.

Voor maar 12 euro kan Wereld Dorpen voor Kinderen een kind al voor 1 week een onvergetelijke kerst bezorgen, met heerlijk eten!

Dat gun je toch elk kind!

Op de website Kerst voor Kinderen kan je via Tikkie heel makkelijk 12 euro doneren. Na donatie krijg je gratis het Werelds receptenboekje thuisgestuurd met daarin onder andere het recept voor deze heerlijke Braziliaanse kipsalade, oftewel salpicão: een luxe kipsalade met onder andere ham, mais, doperwten, appel, rozijnen en mini friet chips (Yes! Chips!). Een heerlijk lunchgerecht, of met rijst erbij zelfs een lekker hoofdgerecht.

Thema recepten, Picknick, Lunch, Salades

Ingrediënten

 • 800 g kipfilet, gaar gekookt (lekker in bouillon) en met twee vorken uit elkaar geplozen of gebruik de handmixer met gardes
 • 140 g ham (vleeswaren), fijngesneden
 • 1 kleine zoete ui, gepeld en fijngesnipperd
 • 100 g wortel, geschild en fijngeraspt
 • 1 kleine appel, geschild en in blokjes
 • 1/2 blikje mais, uitgelekt
 • 1/2 blikje doperwten, uitgelekt
 • 50 g groene olijven zonder pit, gesneden
 • 50 g blauwe rozijnen
 • 1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt
 • 1/2 citroen, alleen het sap
 • 3 à 4 flinke el mayonaise
 • 1 zak mini friet chips

Bereiding

Doe alle ingrediënten en een flinke hand mini friet chips in een grote kom en meng goed door elkaar. Voeg nog wat extra mayonaise toe als de salade te droog is, het moet een smeuïg geheel zijn. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.

Schep in een mooie schaal en garneer met de overige mini friet chips.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Wereld Dorpen Voor Kinderen. 

2 reacties

Verdeel je liefde

 1. Mooi initiatief. Maar ik vind de Stichting Werld Dorpen voor kinderen niet terug bij de toezichthouder van Goede doelen, https://www.cbf.nl/. Klopt dit?

  1. Hoi Floor, bedankt voor je reactie. Ze staan inderdaad niet ingeschreven bij het CBF maar worden jaarlijks gekeurd door Algemeen nut beogende instellingen (ANBI). Dit is onderdeel van de Belastingdienst.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin