Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Cake met slagroom, verse aardbeien en hagelslag
Een simpele plak cake belegd met een dot lobbig geklopte slagroom, plakjes verse aardbeien en tot slot bestrooid met Hollandse hagelslag. Zo lekker kan simpel zijn!
Hoewel… die simpele cake is een zelfgemaakte aardbeien-cake waar we al onze liefde voor lekker eten in hebben gestopt. Een goed idee voor Moederdag misschien want hier worden alle moeders blij van!
Ingrediënten voor de aardbeien-cake
250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
250 gram witte basterdsuiker
250 gram bloem met een half zakje bakpoeder (zelfrijzend bakmeel kan ook)
4 eieren
3 kleine jamkuipjes, aardbeienjam
Nodig voor beleg
bekertje slagroom met zakje vanillesuiker, stijf geklopt
verse aardbeien, in plakjes gesneden
pak hagelslag
Verder nodig
Elecktrische handmixer, zeef, spatel, cakevorm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop met de mixer de boter en de suiker tot een luchtig mengsel.Voeg dan een voor een de eieren toe terwijl je blijft mixen. Zoals je ziet is dit een serieuze aangelegenheid waarbij volledige concentratie vereist is…
Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar en zeef dit boven het eimengsel.Spatel de bloem en vervolgens de aardbeienjam erdoor en schep het beslag in de cakevorm.
Bak de cake ongeveer 40 tot 45 minuten in de oven of totdat een houten prikker er droog uitkomt. Laat de cake even afkoelen in de vorm en stort hem dan op een rooster om verder te laten afkoelen.
Snijd de cake in plakken en schep op iedere plak een dot slagroom. Beleg verder met plakjes aardbeien en bestrooi het geheel met wat hagelslag.
En nu… Smullen maar!!!
Kinderrecepten, Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Moederdag recepten, Valentijnsrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
Deel je reactie