Citrusgelei van Gordon Ramsay

Citrusgelei van Gordon RamsayEen heerlijk fris en licht nagerecht is deze citrusgelei met passievruchtencoulis van sterrenchef Gordon Ramsay. Als je dit proeft ben je verkocht! Het is de perfecte afsluiter van een feestelijk diner.

Ingrediënten voor 6-8 personen
2 rode grapefruits
2 gele grapefruits
4 grote hanssinaasappels
5 blaadjes gelatine
200 ml suikersiroop

Voor de passievruchtencoulis
2 rijpe passievruchten
200 ml suikersiroop

Verder nodig
Cakeblik van 1 kg of een andere vorm met deze inhoud, zeef

Bereiding
Snijd met een scherp kartelmes de boven- en onderkant van de grapefuits en sinaasappels en snijd dan van boven naar beneden de schil met het witte gedeelte eraf. Snijd voorzichtig de partjes vruchtvlees van het vlies los boven een zeef (voor de partjes) en een kom om het vrijgekomen sap op te vangen. Knijp het resterende sap uit de vruchten en voeg dit toe aan het sap in de kom. Leg de partjes vruchtvlees op een theedoek en dep ze droog met keukenpapier.

Meet 200 ml sap af. Week de blaadjes gelatine in koud water. Breng de suikersiroop in een pannetje aan de kook en neem van het vuur. Knijp het water uit de gelatine en los ze al roerend op in de siroop. Meng met het vruchtensap.

Verdeel de citruspartjes in een cakevorm en schenk de gelei eroverheen. Zet een nacht in de koelkast tot het gestold is.

Passievruchtencoulis maken
Halveer de passievrucht en schep het sap en zaad in de suikerstroop. Bewaar tot gebruik.

Voor serveren dompel je de cakevorm ca. 1 minuut in warm water en stort de citrusgelei op een schaal. Snijd in plakken en leg op ieder bord een plak.Citrusgelei van Gordon RamsayCitrusgelei van Gordon RamsaySchenk er tot slot wat passievruchtencoulis omheen en serveer.DSC_0051_600x392

“Dit is een verbijsterend nagerecht, dat de extra tijd en wat geduld dubbel en dwars waard is. Het is vetvrij, dus ideaal voor iemand die een vetarm dieet volgt. U kunt de gelei in een cakeblik maken en in plakken snijden voor het serveren, of gebruik aparte vormpjes. In het restaurant gebruiken we driehoekige vormpjes, maar elke vorm is goed.”

Bron: Kookboek ‘100% Ramsay’

Kerstrecepten, Zoete recepten, Dessert

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde