Cocktails in maffiastijl

The godfather

Vanavond houden we een heerlijk rustig filmavondje thuis op de bank. We gaan voor de oude klassieker ‘The Godfather’ en drinken er cocktails in stijl bij.

‘The Godfather’ is een film uit 1972 die bekroond is met maar liefst 3 oscars en wordt beschouwd als een van de beste films aller tijden. Die moet je dus een keer gezien hebben! Omdat we de drankjes ook in stijl willen drinken maken we twee cocktails met de toepasselijke namen, God Father en God Daughter.

Cocktails in maffiastijl

Ingrediënten God Father
30 ml Schotse whisky
30 ml Amaretto di Saronno
2 tot 3 ijsblokjes

Verder nodig
whiskeyglas
DSC_7060_461x600Bereiding
Doe het ijs in een whiskeyglas en voeg de whisky en Amaretto toe. Roer goed door en serveer direct.DSC_7064_600x532DSC_7067_540x600“Drink deze cocktail als aperitief of als slaapmutsje. De leidende hand van de Amaretto matigt de stoutmoedigheid van de Schotse whiskey.”

Ingrediënten God Daughter
30 ml Amaretto di Saronno
30 ml room
5 ml grenadinesiroop

Verder nodig
wijd uitlopende champagnecoupe of coctailglas
DSC_7075_600x540Bereiding
Schud de cocktail met ijs en zeef hem. Garneer eventueel met chocoladevlokken, aardbei en munt.DSC_7078_383x600DSC_7079_429x600“Ideale cocktail na een Italiaanse maaltijd.”

Bron: ‘Cocktails’ een uitgave uit de reeks ‘creatief koken’.

Have fun!

Thema recepten, Mannenvoer, Dranken

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin