De lekkerste kipnuggets ooit!

De lekkerste kipnuggets ooit!

Wanneer je deze kipnuggets geproefd hebt wil je nooit meer anders! Ja, dat durf ik rustig te zeggen. Zorg ervoor dat je goede kipfilet koopt, liefst biologisch of scharrel. Dat proef je namelijk echt terug. Ik paneer de kipfilet met panko, Japans broodkruim. Dit is heel fijn wit broodkruim en ik vind het net een iets lekkerder korstje geven dan gewoon paneermeel. Panko kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen, de AH heeft het zeker.

Voor ons is dit een typisch weekend gerecht voor de zaterdagavond en we maken er dan een echt feestmaal van met krokant gebakken aardappels uit de oven of groenten uit de braadslee. Nog een bak met knapperige frisse sla en het feest is compleet. De kipnuggets smaken echter ook heerlijk in een wrap! Beleg de wrap, net zoals die van de McDonald’s, met knapperige ijsbergsla, kipnuggets, wat gebakken uitjes en honing-mosterdsaus. Dat sausje maak je makkelijk zelf door mayonaise, mosterd en een kneepje honing door elkaar te roeren.

Ingrediënten voor 2 personen
2 kipfilets
Panko (Japans broodkruim)
Stukje parmezaanse kaas
2 eieren
Zout en peper

Bereiding
Snijd de kipfilets in middelgrote stukken.

kipnuggets maken

Klop de eieren los op een bord met zout en peper. Verdeel op een ander bord de panko en rasp hier wat parmezaanse kaas over. Net zoveel als je lekker vindt. Meng de panko en de kaas door elkaar.

kipnuggets maken

kipnuggets maken

Wentel de kip eerst door het ei en daarna door het broodkruim.

kipnuggets maken

Bak op middelhoog vuur in ruim boter goudbruin.

De lekkerste kipnuggets ooit!

Eet smakelijk!

Comments

 1. Wietske says:

  Kipnuggets van cornflakes in de oven zijn ook heerlijk (en nog gezonder). Verkruimel de cornflakes in kleine stukjes (niet helemaal tot poeder), snij de kip in stukjes en haal de kip door bloem, ei en daarna de cornflakes. Leg de kip op bankpapier en bak 12 tot 15 minuten af op 180 graden.

  Je kan de kip natuurlijk van tevoren nog kruiden met bijv. Paprikapoeder/cayennepeper/peper/zout etc etc.

 2. Ziet er lekker uit, ga ik zeker proberen!
  Zelf bak ik meestal in olijfolie, of een combi van boter / olie.
  Wat denk jij? Of beter alleen in boter?

  • Hoi Katja,

   Je kunt zowel in olie als in boter of een combinatie daarvan bakken. Ik heb vloeibare bakboter gebruikt. Voordeel daarvan is dat het niet zo spat, zoals olie bijvoorbeeld wel doet.

   Succes ermee!

 3. Deze zou ik graag een keer proberen! Zou het ook lekker zijn om de nuggets te frituren?

 4. Ziet er lekker uit, en nog makkelijk te maken uit. Ga het snel eens proberen.
  Leuke site trouwens, succes met bloggen!

  Groetjes Anja

Speak Your Mind

*