Eiersalade met bacon en ui

Een zelfgemaakte eiersalade is gemaakt in een handomdraai. Heerlijk op een toastje bij de borrel, of tijdens de lunch op een broodje. Deze eiersalade met bacon, ui en frisse augurk is heerlijk van smaak en een van onze favorieten!

Thema recepten, Paasrecepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 3 plakjes bacon (vleeswaren)
  • 1 kleine sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 (niet te grote) zoetzure augurk, in kleine blokjes gesneden
  • 1 el mayonaise
  • 1 el (Griekse) yoghurt
  • 1 el verse bieslook, fijngeknipt

 

Lunchtip!
♥️Ook lekker op een vers afgebakken bagel met sla en tomaat.

Bereiding

  1. Prik een gaatje in de eieren en kook ze in 9 minuten hard. Spoel af met koud water en pel ze direct.
  2. Bak de bacon uit in een koekenpan met een klein scheutje olie en laat uitlekken op keukenpapier. Verkruimel of snijd fijn.
  3. Hak de eieren (grof of fijn, net wat je voorkeur heeft) en meng ze in een kom met de overige ingrediënten. Breng op smaak met zout (weinig! de bacon is ook zout) en peper.

Eiersalade met bacon en uiEiersalade met bacon en ui

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(3 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Pauline

    Heerlijke salade! Zoals jij zegt met sla en tomaat op een bagel (of in mijn geval een Italiaanse bol), maar ook op gekookte witte asperges doet-ie het enorm goed!

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Pauline, en idd met witte asperges lijkt me ook heerlijk! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin