Gemarineerde Griekse kipspiesjes

Gemarineerde Griekse kipspiesjes

Voor deze gemarineerde Griekse kipspiesjes met o.a. olijven, feta en paprika liet ik me inspireren door de alom geliefde Griekse salade, die in bijna iedere Griekse taverna geserveerd wordt. De spiesjes worden van tevoren gemarineerd in een frisse citroenmarinade met oregano en tijm. Hierdoor wordt de kip supermals en krijgt hij die typische, Griekse smaak. Smullen! 

Je kunt deze spiesjes bereiden in een grillpan, op een contactgrill, onder de grill in de oven, of als het weer het toelaat op de barbecue voor die verrukkelijke grillsmaak!

minimaal 30 minuten marineren + 20 minuten

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 2 kipfilets, in middelgrote blokjes gesneden
  • Sap van een halve citroen
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tl gedroogde tijm
  • Flinke draai zwarte peper uit de molen

Overige ingrediënten

  • 6 stuks zwarte kalamata olijven
  • 6 grote en dikke blokjes feta, of halloumi (niet die kleine gemarineerde blokjes feta uit een pot!)*
  • 6 stukjes groene paprika
  • 6 stuks mini pomodori of cherrytomaten
  • 6 stukjes rode ui

*Omdat feta snel afbrokkelt moet je grote en dikke blokjes snijden en heel voorzichtig aan de spiezen rijgen. (Geloof mij maar, hoe groter de blokjes feta, hoe beter! Ze behouden na het grillen hun vorm, maar worden iets zachter en smaken absoluut verrukkelijk!) Halloumi is een echte grillkaas en blijft heel stevig.

DSC_4758_800x581

Verder nodig
6 satépennen, ovenschaal of andere diep schaal (geen rvs!) om in te marineren, stukje vershoudfolie

Bereiding
Klop voor de marinade alle ingrediënten door elkaar. Rijg de kip, om en om, met de overige ingrediënten aan de spiezen, leg ze in een ovenschaal en giet de marinade eroverheen. Dek de ovenschaal af met vershoudfolie en marineer de spiesjes minimaal 30 minuten tot maximaal een nacht in de koelkast. Draai ze regelmatig om, zodat alle kanten gemarineerd worden.

Gemarineerde Griekse kipspiesjes

DSC_4764_800x536

Haal de spiesjes 45 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi de spiesjes rondom met gemalen zeezout uit de molen. Leg ze op een hete grill en bak ze aan alle kanten, totdat ze goudbruin zijn en de kip gaar is.

DSC_4850_800x585

Gemarineerde Griekse kipspiesjes

Heerlijk met deze overheerlijke Griekse ovenaardappels!

Kali orexi!

Themarecepten, Wereldgerechten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Griekse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
12 reacties

Deel je liefde

  1. nellie

    We vinden deze spiesjes heerlijk!! Maar vraagje: waarom mag het niet in een RVS schaal marineren?

    1. RVS geeft in reactie met zuur een nare bijsmaak af aan het vlees Nellie.

  2. Annelies Fleur-Roosing

    Mijn man en dochter lusten geen warme tomaat. Mijn man lust ook geen paprika en mijn dochter geen olijven. Wat kan er zo nogmeer tussen? Met fruit word het al snel Italiaans.

    1. GEwoon weglaten en alleen kipspiesjes maken. 🙂

  3. Diana

    En weer een heerlijk recept! Ik kreeg de feta met geen mogelijkheid heel aan de spiezen geregen dus ik heb het in de ovenschaal eromheen verkruimeld. Ik heb kant en klare griekse kruiden gebruikt met citroen en olijfolie. De schaal heb ik 20 minuten in de oven gezet op 180 graden en daarna nog 5 minuten op grillstand. Echt heerlijk! Ik ben echt blij met deze site? dankjewel Annemiek!

    1. De feta rijgen is inderdaad een klusje. Grote stukken feta snijden, dan lukt het wel. Maar jij hebt het prima opgelost Diana! Bedankt voor de tip. 🙂

  4. Jane

    Vorige week gemaakt voor op de barbecue. Ze zijn echt ontzettend lekker! Ik ben heel blij met dit heerlijke recept!

    1. Leuk om te horen Jane! 🙂

  5. Jolanda Alidrissi-Wynia

    Ook lekker om stukjes kippendeitjes te gebruiken.
    Deze zijn malser dan kipfilet.

    1. Als je de kipfilet niet te lang grilt blijft hij heerlijk mals, maar je hebt helemaal gelijk Jolanda: met kippendijen smaakt het ook heerlijk en deze zijn inderdaad nog malser!

  6. yvonne

    Kan je die kipspiesjes ook in de oven klaar maken? ik heb nl geen grillpan en ook geen ander grillaparaat

    1. Hoi Yvonne,

      Je kunt ze ook perfect bereiden onder de ovengrill. Je mist dan alleen de mooie, donkere grillstrepen van een grillpan, maar het resultaat is net zo goed!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde