Gevulde champignons

Gevulde champignonsDeze met roomkaas gevulde champignons smaken heerlijk als klein borrelhapje of als klein voorgerechtje. Je kunt ze bovendien prima van tevoren klaar maken zodat je ze op het laatste moment alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven.

Je kunt voor deze gevulde champignons het beste grote witte champignons of portabella’s gebruiken. Portabella’s zijn iets moeilijker te vinden dan de gewone witte champignons maar mocht je ze ergens zien liggen zou ik ze zeker meenemen voor dit lekkere hapje!

Ingrediënten

  • Grote witte champignons of portabella’s
  • Roomkaas
  • Geraspte kaas (liefst oude of belegen)
  • Vers gehakte peterselie en bieslook
  • Pijnboompitten
  • Peper en zout

Bereiding
Rooster wat pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin geroosterd zijn. Borstel de champignons schoon en verwijder de steeltjes. De steeltjes worden in dit recept verder niet meer gebruikt. Roer de roomkaas los met wat geraspte kaas, pijnboompitten, vers gehakte kruiden, en wat zout en peper. Vul de champignons met de roomkaas en zet ze in een ovenschaaltje of leg ze op een stukje bakpapier.

DSC_4665_800x536 DSC_4678_800x536

Strooi er nog wat geraspte kaas over en bak de champignons ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Eet smakelijk!

Groenten, Voor bij de borrel




Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Irma

    Het leek me een leuk bijgerechtje..
    Ik had portabella’s gekocht.
    Ze kwamen helaas drijfnat uit de oven… ik heb geen idee hoe dat kan..ik heb netjes je recept gevolgd…

    1. Hoi Irma, wat jammer! Ik heb geen idee hoe dat kan. Belangrijk is dat de oven goed is voorverwarmd voordat ze erin gaan en misschien helpt het om de roomkaas eerst te laten uitlekken als hij erg nat is. Daar kan nog wel eens verschil in zitten.

      1. Irma

        Hallo Annemiek,
        Ik heb niet het idee dat het aan de roomkaas lag… die was niet vochtig. M.i. kwam al het vocht uit de paddenstoelen… de oven was voorverwarmd. In elk geval bedankt voor het meedenken..ik ga er nog eens mee aan de slag.

        1. Zet de portobello de volgende keer anders eerst 10 tot 15 minuten zonder vulling in de oven, dan kunnen ze al een gedeelte van hun vocht kwijtraken. Daarna vullen en nog circa 5 tot 10 minuten afbakken. Ben benieuwd.

          1. Irma

            Bedankt voor de tip…

Follow on Bloglovin

mytastenld.com

mytastebe.com