Kerrierisotto met gamba’s, appel en bleekselderij

Kerrierisotto met gamba's, appel en bleekselderij

Risotto is een van die dingen die bij iedereen standaard in de voorraadkast zou moeten staan. Met enkel wat simpele basis ingrediënten, zoals bouillon en kaas zet je in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel. Met nog wat extra ingrediënten creëer je op een eenvoudige manier, een waar feestmaal. Deze kerrierisotto met gamba’s, appel en bleekselderij is pure verwennerij!

Hoofdgerecht – 2 personen – 45 min

Ingrediënten

  • 200 g risotto rijst
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • kerrieolie*, kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • 900 ml kippenbouillon (ik maakte 1 liter bouillon van twee bouillontabletten)
  • 6-9 stuks grote rauwe garnalen, kop en darmkanaal reeds verwijderd
  • 2 stengels bleekselderij, buitenste draden verwijderd en in boogjes gesneden
  • 1 stevige fris/zure appel, geschild en ik kleine blokjes gesneden
  • Klein handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1-2 el roomkaas
  • Paar sprietjes verse bieslook

*De kerrieolie kun je eventueel ook vervangen door gewone zonnebloem- of olijfolie en 1 tl kerriepoeder.

DSC_9011_786x600

Bereiding
Blancheer de bleekselderij 1 minuut in kokend water, spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken in een zeef.

DSC_9015_800x536

Verhit een hapjespan met wat kerrieolie (of gewone olie met de kerriepoeder) en bak de gamba’s hierin aan beide kanten kort aan, totdat het visvlees lichtroze kleurt.

DSC_9020_800x536

Haal ze uit de pan en zet zolang opzij. Fruit in hetzelfde bakvet de ui aan, totdat hij zacht is.

DSC_9022_800x536

Voeg de risotto toe en bak even kort mee, totdat de rijstkorrels bedekt zijn met een dun laagje olie.  Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Voeg steeds pas weer nieuwe bouillon toe als het vorige bijna is opgenomen.

DSC_9034_800x536

DSC_9045_800x536

Voeg, als de risotto beetgaar is, de geraspte kaas, roomkaas, bleekselderij en appel toe en roer door de risotto.

DSC_9046_800x536

DSC_9047_800x536

Zet het vuur uit en serveer de kerrierisotto met de gamba’s en wat vers geknipte bieslook.

Kerrierisotto met gamba's, appel en bleekselderij

Eet smakelijk!

Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. Amanda van Loon

    Heerlijke fluweelzachte risotto, met een verrassende smaak door de toevoeging van de appel.
    Gaat zeker vaker gemaakt worden!

    Aman

    1. Leuk om te horen Aman!! De appel voegt zeker iets extra’s toe aan dit gerecht.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde