Ingrediënten
- 600 g kippendijen of kipfilet, in middelgrote stukken gesneden
- Zonnebloem-, of arachideolie
- 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- Stukje gember (1,5 cm), geschild en geraspt
- 2 groene pepers, of 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 2 tl garam masala (Indiaas specerijenmengsel)
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl kurkuma
- 1,5 el bruine basterdsuiker
- 1 el tomatenpuree
- 400 ml gezeefde tomaten
- 300 g basmatirijst
- 6 el volle Griekse yoghurt (of 200 – 250 ml kook-, of slagroom)
- 2 el fijngehakte koriander
om 16:38
Hallo, kun je de koriander ook vervangen of weglaten?
om 19:25
Miek, vanavond gemaakt het was heerlijk! Mijn bijzonder kritische dochter heeft haar vingers erbij opgegeten!
om 15:16
Haha, wat superleuk om te horen Marjolein! Bedankt voor je reactie. 🙂
om 18:55
Heerlijk! Vandaag opnieuw gemaakt! Laatst al gemaakt voor vrienden en familie bij een verjaardag, samen met het recept van Kip Kerrie met doperwten. Het was een groot succes! Mede dankzij jou Annemiek! Dank je wel!
om 11:03
O wat leuk om te horen Bertien! Bedankt voor je leuke reactie! 🙂
om 21:56
Vandaag gemaakt, maar ondanks dat het een pittige smaak heeft vonden we toch nog wat ontbreken aan verder wat vlak smakende tomatensaus ondanks alle specerijen. Voor kinderen zou ik de chilipoeder achterwege laten. Pandanrijst vonden we er prima bij passen en verder hadden we er broccoli bij.
om 07:25
Hoi Mirte,
Ik zie nu dat ik alleen heb omschreven de kip op smaak te brengen met zout en peper, maar ook de saus zelf moet tijdens het koken op smaak worden gebracht met zout en peper. Als je dit alleen achteraf doet, krijgt de saus geen diepte. Ik heb het er direct bijgezet. Hopelijk probeer je het nog eens, je zult zien hoeveel dit scheelt!
om 13:10
Ja de saus nog wat op smaak brengen tijdens het koken met wat zout en peper dat zal de oplossing zijn. Achteraf op je bord erbij doen had geen enkel effect. Bedankt voor je antwoord.
om 13:11
Graag gedaan!
om 21:30
Vandaag gemaakt…hij smaakte erg goed alhoewel ik de volgende keer misschien een pepertje minder zou doen (voor de kinderen was het wel wat aan de pittige kant). Ik zal hem zeker nog vaker gaan maken…
om 23:21
Leuk om te horen dat het smaakte Guido! Pittig blijft toch een kwestie van smaak, pas de hoeveelheid pepers daarom inderdaad gerust aan naar eigen smaak.