Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Klassieke kruidnoten (pepernoten)
Kruidnoten zijn onlosmakelijk verbonden met het Sinterklaasfeest en een typisch Hollandse lekkernij. Ze zijn heel makkelijk om zelf te maken en smaken natuurlijk veel lekkerder dan kant en klaar gekocht in de winkel. Erg leuk ook om te maken met je kinderen. Dus waar wacht je nog op? Hup, snel de keuken in!
Wist je trouwens dat pepernoten en kruidnoten niet hetzelfde zijn? Echte pepernoten worden namelijk gemaakt van hetzelfde deeg als taai-taai en zijn dus, uh… een stukje taaier dan kruidnoten. 🙂
Ingrediënten voor een heleboel pepernoten!
- 200 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 75 g donkere basterdsuiker
- 75 g koude roomboter, in kleine blokjes gesneden
- 4 el melk
- 4 tl koek- of speculaaskruiden
Verder nodig
Bakplaat bekleed met bakpapier, vershoudfolie
Bereiding
Meng de bovenstaande ingrediënten en kneed tot een glad en soepel deeg.
Verdeel in twee stukken en rol ieder stuk deeg uit tot ongeveer 50 cm lang.
Wikkel goed in vershoudfolie en laat minimaal 45-60 minuten (maar mag ook een hele nacht) rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd met een mes in gelijke stukjes en rol er met je handen ronde bolletjes van.
Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.
Laat ze afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel.
Geniet ervan!
Tip
Meng ook eens 150 g kleine stukjes witte chocolade door het deeg heen. Heerlijk!
Thema recepten, Wereldgerecht, Hollandse recepten, Sinterklaasrecepten, Zoet, Koekjes
Deel je liefde