Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Speculaaskruiden (koekkruiden)
Je kunt speculaaskruiden of koekkruiden natuurlijk in de winkel kopen, maar omdat ik alle benodigde specerijen hiervoor toch altijd in huis heb, maak ik ze gewoon zelf. Veel goedkoper en minstens zo lekker! Je gebruikt de speculaaskruiden bijvoorbeeld voor deze peren-speculaastaart, zelfgemaakte speculaasbrokken, of natuurlijk voor pepernoten!
Ingrediënten
- 1 el kaneel
- 1 flinke tl nootmuskaat
- 1 tl piment (eventueel te vervangen door kruidnagel)
- 1 tl steranijs
- 1 tl gember
- 1 tl witte peper
- 1 tl kardemom
- 1 tl ketoembar (koriander)
Bereiding
Meng de specerijen en bewaar in een goed afgesloten en schone pot op een droge en donkere plek.
Enjoy!
Basisrecepten, Thema recepten, Wereldgerecht, Zoete keuken, Hollandse recepten, Sinterklaasrecepten
om 17:09
Kun je i.p.v. sternanijs ook gemalen anijszaad gebruiken?
om 09:22
Steranijs en anijszaad zijn niet hetzelfde, maar lijken qua smaak wel veel op elkaar. Gewoon proberen dus en proeven of je het lekker vindt.
om 17:23
Dank je voor het recept. Ga het namaken want hier in Frankrijk kan je deze heerlijke mix niet kopen Gebruik de mix ook altijd in een pain d’Epices!
om 11:27
Graag gedaan Gonnie. 🙂 Pain d’Epices ken ik niet. Het lijkt een soort combi tussen cake en kruidkoek? Lijkt me erg lekker!