Margarita cocktail – Viva la Mexico!

Margarita cocktail - Viva la Mexico!

De Margarita cocktail komt van oorsprong uit Mexico en zou bedacht zijn, hoewel slechts speculatie, om op een nette manier de borrelshot ‘Tequila straight’ te drinken. Hierbij wordt er eerst wat zout van de hand gelikt, een shot Tequila gedronken en vervolgens een stuk limoen uitgezogen.

De tequilashot kan ik me nog goed herinneren van mijn uitgaanstijd, maar vandaag de dag gaat mijn voorkeur — en die van manlief — uit naar de Margarita cocktail: een volwassen, droge en frisse cocktail die perfect smaakt op een warme zomerdag!

Ingrediënten

  • 3,5 cl Tequila
  • 2 cl Cointreau
  • 1,5 cl vers limoensap
  • schoteltje met zeezout
  • Handje geschaafd ijs
  • 1 limoen

DSC_1028_800x536

Verder nodig

  • Cocktailshaker
  • Cocktailglas

Bereiding
Schep wat ijs in een cocktailglas om het glas voor te koelen. Wrijf de rand van het cocktailglas in met limoensap en wentel de rand daarna door een schoteltje met grof zeezout.

DSC_1023_800x536DSC_1025_800x536

Haal het ijs uit het cocktailglas en doe het samen met de overige ingrediënten in de cocktailshaker. Schenk de cocktail door de ‘strainer’ (zeef) in het cocktailglas en garneer de rand van het glas met een schijfje limoen.

Margarita cocktail - Viva la Mexico!DSC_1032_800x536DSC_1036_800x536Proost!

Wereldgerecht, Mexicaanse recepten, Mannenvoer, Dranken

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin