Pasta met roomsaus en scampi’s

Pasta met roomsaus en scampi's

Dit is echt een verrukkelijk gerecht! Pasta met roomsaus en grote sappige scampi’s. Ik gebruikte engelenhaarpasta omdat ik die nog had liggen, maar tagliatelle of spaghetti passen hier eigenlijk beter bij.

Je kunt de scampi’s het beste bakken in een koekenpan zonder anti-aanbaklaag. De aanbaksels zijn de basis voor een heerlijke saus.

Hoofdgerecht voor 3 tot 4 personen — 25 minuten

Ingrediënten 

  • 20 grote scampi, rauw en ongepeld (kop verwijderd)
  • Klontje boter of margarine
  • 2 dl water
  • 2 dl witte wijn
  • 1 visbouillontablet
  • 4 dl kookroom
  • 360 g tagliatelle of spaghetti
  • Peper en zout
  • Paar takjes platte peterselie
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • Sap van een halve citroen
  • Scheutje olijfolie

DSC_9110_800x536

Verder nodig
Koekenpan zonder anti-aanbaklaag, pan om pasta in te koken

Bereiding
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Je kunt ook alleen het darmkanaal verwijderen en de scampi’s ongepeld bakken. Dit geeft meer smaak en de scampi’s blijven zo lekker sappig. Smelt de boter in de koekenpan en bak de scampi’s 1 minuut aan iedere kant.

DSC_9118_800x536

Breng op smaak met peper en zout. Blus de pan met het water en de wijn en voeg de knoflook en de verkruimelde bouillontablet toe.

DSC_9122_800x536

Verwijder de scampi’s uit de saus en leg zolang op een bord opzij.

DSC_9121_800x536

Laat de saus tot de helft inkoken. Zet ondertussen een grote pan met water en wat zout op het vuur om de pasta te koken. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de room toe aan de saus en laat weer verder inkoken tot een dikke romige saus.

DSC_9133_800x536

Voeg op het laatst het citroensap toe en zet het vuur uit. Hak de peterselie fijn en voeg samen met de scampi’s toe aan de saus en warm ze nog even mee.

Pasta met roomsaus en scampi's

Giet de pasta af en laat nog een half kopje kookvocht bij de pasta in de pan zitten. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer de pasta even door zodat hij niet gaat plakken. Schep de pasta op borden en schep er wat saus overheen en verdeel de scampi’s erover.

Pasta met roomsaus en scampi's

Eet smakelijk!

Campingrecepten, Hoofdgerecht, Italiaanse recepten, Pastarecepten, Thema recepten, Visrecepten, Wereldgerecht

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
27 reacties

Verdeel je liefde

  1. Cynthia

    Wat voor scampi’s gebruik je en waar haal je deze

    1. Ik gebruik meestal gepelde en rauwe garnalen uit de diepvries. Lekker makkelijk. Je vindt ze in de diepvries in de supermarkt of je haalt verse bij de visboer.

  2. Irena

    Denk dat dit ook met kokosmelk kan?

    1. Gewoon proberen Irena! 😉 Ben benieuwd hoe het smaakt. 🙂

  3. ik

    Kan het ook met crème fraiche?

    1. Ja hoor, dat kan.

  4. Claudia

    Het is een top recept! Ik voegde er champignons en een lenteuitje aan toe voor wat extra groenten. De pubers thuis vonden het ook een hit!

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Claudia! 🙂

  5. saskia

    ik mis groente…heb je tips om er ook groente in te verwerken?
    of een salade?

    ik mis zelf even inspiratie

    1. Zie bovenstaande tip van Claudia. 🙂 Of een lekkere salade kan natuurlijk ook.

  6. Elly

    Hi,
    Wil graag je recept gebruiken. Ik nuttig geen alcohol. Wat kan ik gebruiken ipv wijn?

    Groetjes,
    Elly

    1. Leuk Elly! Je kunt de wijn gewoon weglaten, hoeft het niet door iets anders te vervangen. 🙂

  7. Sandra

    wij houden niet van vis, maar ik neem aan dat deze variant ook wel met kipfilet te maken is??

    Groetjes Sandra

    1. Zeker wel Sandra, maar gebruik dan wel een kippenbouillontablet ipv visbouillon.

      1. Sandra

        Maakt het trouwens ook uit wat voor witte wijn je gebruikt?
        Wij drinken zelf geen wijn, ik gebruik het dus echt alleen om mee te koken…

    2. Droge witte wijn Sandra. Maakt niet zoveel uit welke. Bij de AH (en wellicht ook andere supermarkten) verkopen ze ook kleine flesjes wijn …

  8. Jinte

    Heerlijk! En lekker makkelijk en snel! Net klaar gemaakt! Nu aan het eten samen met mn vriend 🙂 goed recept!!

    1. Superleuk om te horen dat jullie ervan gesmuld hebben Jinte! 🙂

  9. Irma

    Ik heb de saus gemaakt met kookroom light, maar dat was geen succes… de saus was bij het opdienen te dun..en een beetje geschift. Hoe voorkom ik dat ik een te dunne saus krijg… Laatst ook al een roomsausje gemaakt wel met gewone kookroom maar ook die was te dun… Heb je tips?

    1. Hoi Irma,

      Wat jammer dat de saus niet gelukt is! Een paar tips:
      * Zorg dat de room op kamertemperatuur is als je hem gebruikt, haal hem dus ruim van tevoren uit de koelkast.
      * Gebruik een grote koekenpan, zodat het vocht veel sneller kan verdampen.
      * Laat de water en wijn zeker voor de helft verdampen voordat je de room toevoegt.
      * Hoe minder vet de room bevat, hoe groter de kans op schiften. Gebruik dus liever gewone kookroom, of sla het toetje een keertje over en ga voor romige en volle slagroom (dikt heel snel in!).

      Volgens mij kan het met deze tips niet mislukken! Succes en ben benieuwd… 🙂

  10. Monique van Bellen

    wij, die niet van koken houden, hebben heerlijk dit met zijn tweeën klaargemaakt en gegeten. dit recept houden we erin.

    1. Niets gezelliger dan lekker samen koken en daarna heerlijk genieten samen. Erg leuk om te horen Monique!

  11. We hebben heerlijk genoten van je recept. Bedankt!

    1. Altijd leuk om te horen Richard!

  12. gisela

    Samen met mijn man genoten van je heerlijke recept.

  13. sanne

    het was heerlijk en ook namens mijn moeder bedankt voor dit recept!

    1. Leuk om te horen Sanne, bedankt!

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com