Rode vruchtencoulis (dessertsaus)

Rode vruchtencoulis

Deze prachtige, intens rode vruchtencoulis oftwel rode dessertsaus is heel makkelijk om te maken. Hij smaakt heerlijk over het ijs, door de yoghurt of kwark, en is natuurlijk onmisbaar bij de Italiaanse panna cotta of deze verrukkelijke kwarktaart! (recept volgt)

Ingrediënten

  • 250 g rood fruit, vers of diepvries
  • 1 citroen, alleen het sap
  • 75 g suiker

Verder nodig

  • Fijne zeef

Bereiding
Doe het fruit, citroensap en de suiker in een pannetje en kook op middelhoog vuur, totdat het fruit moes is.

DSC_7838_800x536

Haal het sap door een fijne zeef (vergeet de puree aan de onderkant van de zeef niet aan het gezeefde vocht toe te voegen!) en laat afkoelen.

DSC_7927_800x508

Bewaar goed afgedekt in de koelkast. Je kunt het zeker 4 dagen bewaren.

Sauzen, Gebak, Zoet

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin