Meatloaf

Een heerlijke meatloaf (gehaktbrood) gemaakt van rundergehakt met een sticky, zoet laagje van barbecuesaus. Lekker om te serveren met aardappelpuree, jus en verse groenten. De volgende dag smaakt hij koud ook lekker op een broodje met een lik mosterd(mayonaise). 

Meatloaf

Meatloaf komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, maar het heeft zijn wortels in de Europese keuken, vooral in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het wordt gemaakt van gehakt, ei, brood of paneermeel en lekkere smaakmakers zoals ui, specerijen en kruiden.

Meatloaf

Cakeblik

Voor een mooie, strakke vorm kun je het gehakt bakken in een cakeblik in de oven, of — als het wat rustieker mag — je vormt het gehakt met je handen tot een brood en je bakt het op een bakblik in de oven. Na het bakken laat je de meatloaf even rusten om er vervolgens mooie plakken van te snijden.

Vegetarisch gehaktbrood

Het leuke van meatloaf is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Zo kun je verschillende kruiden, specerijen en sauzen gebruiken om het naar eigen smaak aan te passen. Je kunt ook heerlijk vegetarisch meatloaf maken als je het gehakt vervangt door linzen.

Populaire gehaktrececpten

Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(11 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

  1. Babs

    Wat kan je gebruiken ipv barbeque saus??

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde