Ingrediënten
- 1 kg rundergehakt
- 4 el ketjap manis
- 4 el grove mosterd
- 1,5 tl cayennepeper
- 80 g paneermeel of panko
- 1 grote ui, fijngesnipperd of geraspt
- 2 eieren
- 15 g peterselie, fijngehakt
Sticky laagje
- Lekkere barbecuesaus naar smaak
Een heerlijke meatloaf (gehaktbrood) gemaakt van rundergehakt met een sticky, zoet laagje van barbecuesaus. Lekker om te serveren met aardappelpuree, jus en verse groenten. De volgende dag smaakt hij koud ook lekker op een broodje met een lik mosterd(mayonaise).
Meatloaf komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, maar het heeft zijn wortels in de Europese keuken, vooral in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het wordt gemaakt van gehakt, ei, brood of paneermeel en lekkere smaakmakers zoals ui, specerijen en kruiden.
Voor een mooie, strakke vorm kun je het gehakt bakken in een cakeblik in de oven, of — als het wat rustieker mag — je vormt het gehakt met je handen tot een brood en je bakt het op een bakblik in de oven. Na het bakken laat je de meatloaf even rusten om er vervolgens mooie plakken van te snijden.
Het leuke van meatloaf is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Zo kun je verschillende kruiden, specerijen en sauzen gebruiken om het naar eigen smaak aan te passen. Je kunt ook heerlijk vegetarisch meatloaf maken als je het gehakt vervangt door linzen.
Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Vleesrecepten
Sticky laagje
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
om 14:32
Wat kan je gebruiken ipv barbeque saus??