Zalm teriyaki noedels

Heerlijke zalm teriyaki noedels met verse wortel, paprika en peulen en zelfgemaakte teriyakisaus. De teriyakisaus wordt als woksaus voor de groenten en noedels gebruikt en geeft de gebakken zalm een heerlijk sticky en glanzend laagje. 

Variaties

Je kunt dit gerecht ook serveren met rijst en de overige teriyakisaus apart naast de zalm, rijst en groenten serveren. Verwarm de overige teriyakisaus dan een paar minuten in een steelpannetje tot hij iets dikker wordt. De groenten kun je wokken, koken of stomen. Ook lekker om broccoliroosjes toe te voegen.

Voorgesneden wokgroenten

Ik vind het altijd fijn om verse, ongesneden groenten te kopen zodat ik zelf de samenstelling kan bepalen. Het snijden van de groenten is zo gebeurd, maar heb je hier toch geen zin in, dan kun je ook voorgesneden wokgroenten naar keuze gebruiken.

Kip of biefstuk

In plaats van zalm kun je ook kipfilet of biefstuk gebruiken. Bak die net als de zalm eerst gaar en voeg de laatste paar minuten van de baktijd een paar eetlepels teriyakisaus toe om de kip of biefstuk lekker sticky te maken.

Zalm teriyaki noedels

Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde