Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Schnitzelrolletjes met parmaham en Madeirasaus
Dat je meer kunt doen met een schnitzel dan hem paneren en bakken wist je vast al. Deze met parmaham gevulde schnitzelrolletjes worden geserveerd met een romige Madeirasaus en smaken absoluut verrukkelijk!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 4 ongepaneerde schnitzels
- Mosterd
- 8-10 plakjes Parmaham of serranoham
- Flinke scheut Madeira*
- 1 rode en 1 gele paprika, zaadlijsten verwijderd en in repen gesneden
- 1 bak champignons, in plakjes gesneden
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 200 ml groenten- of kippenbouillon (van een bouillontablet)
- 200 ml slagroom
- Klein blikje tomatenpuree
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl marjolein
- Zout en peper
- Vloeibare bakboter
*Madeira is een Italiaans versterkte wijn. Het alcoholpercentage ligt tussen de 16 en 18 procent. De wijn is verkrijgbaar van droog tot zoet. Voor dit recept gebruik ik graag een halfdroge variant.
Verder nodig
Bakpapier, keukenpapier, 4 houten prikkers, aluminiumfolie
Bereiding
Leg een schnitzel tussen twee vellen bakpapier en sla met een deegroller platter.
Doe dit met alle schnitzels. Let op dat je de schnitzels niet kapot slaat. Dep de schnitzels droog met keukenpapier. Besmeer een kant met mosterd en beleg met een paar plakjes spek.
Rol de schnitzels zo strak mogelijk op. Steek de schnitzels vast met een houten prikker.
Verhit een koekenpan met wat vloeibare bakboter en bak de schnitzelrolletjes op middelhoog vuur in ongeveer 20-25 minuten gaar en goudbruin. Draai ze regelmatig om.
Haal de schnitzelrolletjes uit de pan, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie.
Bak in hetzelfde braadvet de ui totdat hij zacht is. Voeg dan de paprika, knoflook, paprikapoeder en marjolein toe en bak een minuut verder. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomatenpuree toe, bak even kort mee en blus af met een flinke scheut Madeira.
Laat de Madeira even inkoken en voeg dan de bouillon en slagroom toe. Zet het vuur laag en laat de saus zachtjes pruttelen totdat hij de gewenste dikte heeft.
Snijd het vlees in plakken en serveer met de romige Madeirasaus. Erg lekker met aardappelpuree.
Eet smakelijk!
Deel je reactie