Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Slank & Snel: boerenkoolroerbak met garnalen
Wat?! Alweer een boerenkoolrecept! Ik hoor het je denken. Sinds ik vorige week een boerenkoolpakket kreeg thuisbezorgd (#doemeermetboerenkool), ben ik helemaal weg van deze heerlijke superfood! Zo stond er afgelopen zaterdag al een fantastische ceasar salad met cavolo nero (het Italiaanse zusje van de boerenkool) op tafel; vandaag gaan we op de Oosterse toer met deze boerenkoolroerbak met garnalen. Ook weer een aanrader, want dit gerecht is niet alleen ontzettend lekker en gezond, het staat ook nog eens binnen 15 minuten op tafel! (Wel even de garnalen van tevoren marineren.) Perfect dus voor de slanke en snelle maandag. O, en de pret wordt vervolgd, want binnenkort heb ik gewoon nóg een feestelijk boerenkoolrecept voor je … 😉
Hoofdgerecht voor 2 personen – min. 10 minuten marineren + 15 minuten bereiding – geschikt om in te vriezen
Ingrediënten
Voor de garnalen-marinade
- 8 grote rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 1 tl knoflookpoeder (of 1 uitgeperst knoflookteentje)
- 1 tl gemberpoeder (of een stukje vers geraspte gember)
- Scheutje sojasaus
- 1 tl sesamolie
- Draai zwarte peper uit de molen
Voor de roerbak
- 1 zak boerenkoolroerbakmix* à 400 g (of zelf witte kool, wortel, boerenkool en rode ui snijden)
- 3 el sojasaus
- 2 el oestersaus
- 1 el rijstazijn
- 1 el sesamolie
- Zonnebloem- of arachideolie
- Sesamzaadjes, licht geroosterd
*Verkrijgbaar tot eind maart bij Albert Heijn.
Verder nodig
Wok, aluminiumfolie
Bereiding
Meng de garnalen met de ingrediënten voor de marinade en laat ze minimaal 10 minuten tot maximaal 12 uur marineren.
Verhit de wok met een scheutje arachideolie en laat heet worden. Laat de garnalen even uitlekken en leg ze in de hete wokpan. Draai de garnalen na circa een halve minuut om (als de garnalen vastplakken aan de bodem, laat ze dan nog even liggen) en bak nog circa een halve minuut verder op de andere kant. Haal ze uit de wok, leg op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Veeg de wok schoon met een stukje keukenpapier en verhit opnieuw met een scheutje arachideolie en 1 el sesamolie. Voeg de boerenkoolroerbakmix toe en roerbak op hoog vuur voor circa 1 minuut. Voeg dan de sojasaus, oestersaus en rijstazijn toe en roerbak verder totdat de groenten beetgaar zijn. Zet het vuur uit.
Verdeel de boerenkoolroerbak over twee borden en leg op elk bord 4 garnalen. Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer direct. Serveer er eventueel rijst, quinoa, Freekeh, mie of noedels bij.
Wereldgerechten, Winterrecepten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Visrecepten
om 12:16
Mmmm, ik krijg hier honger van!