Spinaziesalade met quinoa, tonijn en feta

Deze spinaziesalade met quinoa, tonijn en feta kun je zowel als lunch of als licht hoofdgerecht eten. Als je hem als hoofdgerecht eet is het lekker om er wat knapperig stokbrood bij te serveren. 

Thema recepten, Picknick, Lunch

Ingrediënten

  • 80 g quinoa
  • 100 g spinazie, gewassen en voorzichtig drooggedept
  • 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
  • 100 g cherrytomaten, in vieren
  • 10 kalamata olijven (liefst met pit, die hebben de meeste smaak)
  • 1 sjalotje, in dunne ringen
  • 80 g feta, in blokjes
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook voor de quinoa. Kook de quinoa gaar volgens de omschrijving op het pak. Giet af en laat uitlekken.

Verdeel de spinazie, quinoa, tonijn, tomaten, olijven, sjalot en verkruimelde feta over twee borden. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Klop een dressing van de olijfolie en citroensap en verdeel dit over de salade.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com