Zelf suikerstroop (siroop) maken

Zelf suikerstroop (siroop) maken

Suikerstroop of suikersiroop is een vloeistof waarin suiker is opgelost. Suikerstroop is dikker dan suikersiroop. Iedereen kent bijvoorbeeld wel de kant en klare bruine schenkstroop van Van Gilze. Soms heb je voor een recept echter blanke suikerstroop (of siroop) nodig. Je kunt dit heel eenvoudig zelf maken!

Bereiding voor ca. 750 ml

Doe 250 gram kristalsuiker, 500 ml water en de geraspte schil van een halve citroen in een pan met een dikke bodem om aanbranden te voorkomen. Breng dit langzaam aan de kook en roer voorzichtig om de suiker op te lossen. Breng de stroop aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes bubbelen. Laat hem daarna helemaal afkoelen en doe hem over in een gesloten pot en bewaar die in de koelkast of gebruik hem direct.

Bovenstaande foto heb ik van The Cooking Blondes Club.

Basisrecepten, Gebak, Zoete keuken, Dranken, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(7 stemmen)
6 reacties

Verdeel je liefde

 1. anja

  Is het ook mogelijk de siroop op smaak te brengen met b.v. amaretto en daar een cake mee in te smeren?

  1. Hoi Anja, ja hoor, dat kan.

 2. Ivy

  Heel handig ook voor cocktails! Enig idee hoe lang het goed blijft?

  1. Suikersiroop kun je heel lang bewaren, zeker maanden.

   1. werner

    a;s ke 5 druppels citroen sap toevoefd kan je hem zeker 6 maanden bewaren

    1. werner

     herhaal; als je 5 druppels citroensap toevoegd kan je hem zeker 6 maanden bewaren. ik ga hier voor het gemak even uit van een liter.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin