Top 7 Mieks favorieten!

Top 7 Mieks favorieten!

Afgelopen woensdag vierde ik het driejarig bestaan van KeukenLiefde. Wat is de tijd voorbij gevlogen! Omdat mijn receptenrepertoire in de loop der jaren behoorlijk is uitgebreid, leek het me leuk om vandaag mijn persoonlijke top 7 met je te delen. Hoewel het extreem moeilijk voor me was om ‘slechts’ zeven favorieten te kiezen, is het me toch gelukt. Dit zijn stuk voor stuk gerechten waarvoor je me ’s nachts mag wakker maken. Keer op keer op keer! 

1. Spijs & Wijn: pompoenravioli met salieboter

Dit gerecht vergt even wat inspanning om te maken, maar als het dan eenmaal op je bord ligt … Ik kan maar weinig dingen bedenken waar ik nóg gelukkiger van wordt. Pure perfectie!

Spijs & Wijn: pompoenravioli met salieboter

2. Roerbak ossenhaas met paprika

Je zult mij niet zo snel een kostbaar stuk ossenhaas in repen zien snijden, maar als ik het doe, dan is het voor dit gerecht. Het recept is van Gordon Ramsay, wiens kookkunsten ik erg bewonder. De ossenhaas wordt vooraf gemarineerd in wat sojasaus, gember en knoflook en krijgt hierdoor een verrukkelijk Oosters tintje.

Roerbak ossenhaas met paprika

3. Pompoenburger met hazelnoot & spinazie

Ik ben dol op broodje hamburger en was er heilig van overtuigd dat er nooit een hamburger kon tippen aan mijn eigen befaamde burgerrecept. Toen ik deze vega pompoenburger proefde, met gemarineerde bietjes, avocado, spiegelei, gewokte spinazie, Castello Burger Blue en een dot crème fraîche, werd ik van mijn stoel geblazen. Wauw, deze burger overtreft alles!

Pompoenburger met hazelnoot & spinazie

4. Lasagne – de uitgebreide weekendversie

Toen ik net op mezelf woonde at ik dit minstens twee dagen in de week: hartverwarmende lasagne. Het liefst deze uitgebreide weekendversie die tot de nok toe gevuld is met zelfgemaakte bolognesesaus, romige bechamel en een flinke lading kaas. Mijn ultieme comfort food!

Lasagne - de uitgebreide weekend versie

5. Kip uit de oven met venkeltopping (chicken paillard)

Laat de foto van dit gerecht je niet misleiden (ik moet binnenkort echt een nieuwe maken!): dit is één van KeukenLiefde’s beste gerechten! Het recept is van de Franse sterrenchef Eric Ripert. Ik eet deze chicken paillard graag als ik een dagje moet minderen, omdat de dag dan direct een stuk zonniger wordt. De opengesneden kipfilet wordt liefdevol toegedekt met een topping van tomaat, venkel, rozijnen, pijnboompitten, kappertjes, olijven, tijm en basilicum en zachtjes gegaard in de oven, totdat de kip nét gaar en botermals is!

Kip uit de oven met venkeltopping (chicken paillard)

6. Pasta met roomsaus en scampi’s

Nog een pastagerecht. Ja, ik ben de grootste pastakont ter wereld! Deze variant met roomsaus en grote garnalen is al jaren favoriet!

Pasta met roomsaus en scampi's

7. Oosterse wrap met kip, witte kool en lente-ui

Weer zo’n topper met een Oosters tintje. Het geheim zit hem in de marinade, zo heb ik inmiddels geleerd. In dit recept wordt de kip (filet of dijen) vooraf gemarineerd in een geurige pasta van kaneel, gember, koriander, kardemon, nootmuskaat, knoflook en citroen. Vervolgens wordt de kip gegrild in een loeihete pan en in een tortilla gerold met flinterdun gesneden wittekool, lente-ui en zoete chilisaus. Wat er daarna gebeurd is pure magie.

Oosterse wrap met kip, witte kool en lente-ui

Best bekeken recepten, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde