Zelfgemaakte kipsaté (saté ajam)

Zelfgemaakte kipsaté (saté ajam)

Zelfgemaakte kipsaté oftewel saté ajam smaakt echt veel lekkerder dan kant en klaar gekocht. Het is bovendien ontzettend makkelijk om te maken!

Het liefst eet ik de kipsaté van de barbecue met een schepje zelfgemaakte coleslaw. Als het geen barbecue weer is kun je de saté ook prima binnen in de grillpan bereiden. Erg lekker bij de bami of nasi. De saté marinade kun je overigens ook gebruiken om garnalen of varkenshaas in te marineren. Op deze manier kun je zelf ook heel makkelijk saté udang (garnaal) of saté babi (varken) maken!

Het geheim 
Het geheim van de allerlekkerste saté is simpel. Gebruik goed vlees, een lekkere marinade en geef de marinade ruim voldoende tijd om in het vlees te trekken. Maak de marinade dus een dag van tevoren en marineer het vlees een nacht in de koelkast.

Ingrediënten

  • 2 scharrelkipfilets, of kippendijen (zonder bot)
  • Portie saté marinade

Verder nodig
Satéprikkers

Bereiding
Snijd de kipfilets in middelgrote stukken en doe ze in een kom met de saté marinade.

DSC_7915_800x536

DSC_7921_800x562

Laat minimaal een uur, maar liever een nacht marineren. Week houten satéprikkers ruim een half uur van tevoren in koud water, anders verbranden ze op de barbecue. Haal de kip een uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Rijg de kip aan de satéprikkers.

DSC_8036_800x547

Rooster de kipsaté op de barbecue, of in een hete grillpan totdat ze rondom mooie grillstrepen hebben en de kip gaar is.

Zelfgemaakte kipsaté (saté ajam)

Eet smakelijk!

Wereldgerecht, Thema recepten, Kiprecepten, Barbecuerecepten, Aziatische recepten, Indische recepten, Campingrecepten, Hoofdgerecht

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(0 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Deze is echt verukkelijk! Ik eet geen andere kipsate meer!

    1. Superleuk om te horen Carina! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin