Aardappelpannetje met zalmfilet

 Aardappelpannetje met zalmfilet

Dit is een heerlijk en makkelijk te bereiden eenpansgerecht met aardappel, wortel en zalmfilet. Ook met dit gerecht kun je natuurlijk eindeloos varieëren door steeds weer andere ingrediënten toe te voegen.

Ik heb voor dit gerecht alle ingrediënten zelf gesneden maar je kunt – voor een nog snellere versie – natuurlijk ook kiezen voor voorverpakte en reeds gesneden aardappels en groenten.

Ingrediënten voor 4 personen
500 gram aardappels
400 gram verse zalmfilet zonder vel
1 rode ui, gepeld en in halve ringen gesneden
1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst
500 gram wortels, geschrapt en in plakjes gesneden
Flinke hand diepvriesdoperwten
2 el versgehakte bieslook en peterselie
Zonnebloem- of arachideolie om in te bakken

DSC_6717_600x402

Verder nodig
Dunschiller, hapjes- of braadpan

Bereiding
Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in partjes. De schil mag blijven zitten.

Verhit een hapjespan of braadpan met wat olie en bak de aardappels en wortels rondom even aan. Voeg dan een scheut water en zout en peper toe en laat met de deksel op de pan, rustig gaar stoven.

DSC_6733_600x402

Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de doperwten toe. 

DSC_6738_600x402

Als het water verdampt is en de aardappels en groenten beetgaar zijn mag het vuur iets hoger en bak je de rode ui en knoflook mee.

DSC_6740_600x402

Dep de zalm droog en bestrooi beide kanten met zout en peper. Snijd de zalm in blokjes en voeg deze pas toe als de aardappels, wortels en ui gaar zijn. Roer de zalmblokjes en kruiden er heel voorzichtig doorheen en zet dan het vuur uit.

DSC_6746_600x402

De zalm gaart nog verder door de hitte in de pan. Ik serveerde het aardappelpannetje met wat zelfgemaakte remouladesaus. Mmmm…

Aardappelpannetje met zalmfilet

Eet smakelijk!

Comments

  1. Het was weer genieten!

Speak Your Mind

*