Bitterzoete citroenpudding uit de oven

Bitterzoete citroenpudding uit de oven

Dit is het ultieme dessert voor de echte zoetekauwen onder ons; bitterzoete citroenpudding uit de oven! Bijzonder aan dit recept is dat de hele citroen gebruikt wordt. Wel even de pitjes verwijderen natuurlijk. Om de mierzoete smaak van de pudding enigzins te neutraliseren, serveer je de pudding het liefst lauwwarm met een bolletje vanille-ijs. Genieten!

Nagerecht – 8 personen – 10 minuten +  25 minuten oventijd

Ingrediënten
1 grote biologische citroen, in partjes gesneden en pitten verwijderd (schil laten zitten)
330 g fijne kristalsuiker
30 g boter, gesmolten
3 eidooiers
180 ml slagroom
2 el custardpoeder
Vanille-ijs, om erbij te serveren

DSC_4469_800x523

Verder nodig
Keukenmachine, 8 kleine ovenschaaltjes of 4 ovenschaaltjes met een inhoud van 250 ml

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe de suiker met de citroen in de keukenmachine en draai tot een gladde massa.

DSC_4478_800x536 DSC_4482_800x536

Voeg de boter, eidooiers, room en custardpoeder toe en draai weer glad.

DSC_4486_761x600 DSC_4494_800x536

Schenk het mengsel over acht ovenschaaltjes. Ik had het mengsel in eerste instantie over vier ovenschaaltjes verdeeld en de schaaltjes tot bijna bovenaan gevuld.

DSC_4502_800x517

Geen goed idee! De pudding gaat in de oven namelijk flink stollen, met als gevolg dat de bakjes overliepen en alles onder de plakkerige citroenpudding zat. Vul de schaaltjes daarom voor ongeveer 1/3 of maximaal de helft met de pudding en bak ze ongeveer 25 tot 35 minuten in de oven of totdat de pudding iets is ingedikt (de pudding stijft niet helemaal op).

DSC_4522_800x536

Serveer de pudding lauwwarm met een bolletje vanille-ijs of serveer de pudding koud.

Je kunt de pudding de volgende dag snel weer even opwarmen met een klein gasbrandertje, of enkele minuten onder de hete grill totdat de bovenkant begint te bubbelen en goudbruin kleurt.

DSC_4728_800x478

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*