Lente-ui soep

Deze romige lente-ui soep maak je eenvoudig zelf zonder pakje of zakje. Hij is klaar in 20 minuten. Je kunt hem als voorgerecht of lunch serveren, of als hoofdgerecht met wat knapperig stokbrood en kruidenboter of -roomkaas erbij.

lente-ui soep

Deze lente-ui soep is heerlijk romig en zacht van smaak en daardoor een echte allemansvriend. De lente-ui heeft in dit recept gebruik je op twee manieren. Het witte deel van de lente-ui gebruik je in de soep en geeft een subtiele uiensmaak, het groene deel van de lente-ui gebruik je voor garnering.

Lente-ui soep

Vegetarisch

Als je groentebouillon gebruikt is deze soep is vegetarisch, maar als je geen vegetarisch dieet volgt kun je ook een kippenbouillon gebruiken. Het is ook lekker om de soep te garneren met knapperig uitgebakken spekjes.

Wereldgerechten, Hollandse recepten, Paasrecepten, Lunchrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Vegetarische recepten, Soeprecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(14 stemmen)
Eén reactie

Deel je liefde

  1. Kyra

    Kan je de foelie mee pureren of moet je die er eerst uithalen?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde