Bladerdeeghapje met appel

Bladerdeeghapje met appel

Dit is een lekker en simpel te maken bladerdeeghapje met frisse appel en kaneelsuiker. Deze heerlijke appelgebakjes zijn ideaal om te maken voor onverwachtse visite, of gewoon als je er zin in hebt. Ze zijn in een handomdraai gemaakt!

Hapje – 4 personen – 10 minuten + 15 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • Kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Wat koffiemelk om te bestrijken

Verder nodig
Bakpapier, kwast om te bestrijken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier bekleed bakblik en snijd het bladerdeeg met een mes 1 cm van de rand in. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakjes. Leg de appel binnen de ingesneden rand op het bladerdeeg en bestrooi met kaneel en suiker.

2014-04-28 15.51.02_800x500

Bestrijk de vrijgehouden bladerdeegrand met wat koffiemelk en bak de appelgebakjes 15 minuten in de oven, of totdat de randen goudbruin zijn en de appel zacht is (op onderstaande foto zie je ook bladerdeeghapjes die ik na het afbakken vulde met appel en custardvla).

Bladerdeeghapje met appel

Enjoy!

TIP

Serveer de appelgebakjes lauwwarm als dessert met een bolletje vanilleijs!

Comments

  1. Zijn de appelgebakjes koud ook lekker te eten?

  2. Claudia says:

    hallo Annemiek, op de foto heb je ook de custard appelflapjes, ik kan t recept niet vinden, hoe maak jij de custard ?
    gr. Claudia

    • Hoi Claudia, deze flapjes maakte ik met custardpoeder die je moet aanmaken met melk en suiker. Heel makkelijk en lekker, maar ik ga binnenkort zeker nog custard from scratch maken. Dat is namelijk nog lekkerder! Uiteraard deel ik het recept dan. 🙂

Speak Your Mind

*