Feestelijke mango-charlotte

Feestelijke mango-charlotte

Een ontzettend lekker en feestelijk dessert is deze heerlijke charlotte met mango. Door de magere kwark en de geringe hoeveelheid slagroom is dit ook nog een dessert waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten!

Ingrediënten

  • 90 g roomboter
  • 6 eieren
  • 175 g suiker
  • 100 g bloem
  • 50 g maizena
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 g frambozenconfiture (of frambozenjam zonder stukjes)
  • 2 mango’s
  • 3 el citroensap
  • 12 blaadjes gelatine
  • 500 g magere kwark
  • 80 g poedersuiker
  • 200 ml slagroom

DSC_0196_800x570

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers met de suiker tot een lichtbleke en romige crème. Roer de gesmolten boter erdoor. Zeef de bloem, maizena en bakpoeder erboven en spatel er, samen met het stijfgeklopte eiwit, voorzichtig doorheen.

DSC_0212_800x536

DSC_0216_661x600

Bekleed een bakblik met bakpapier of een siliconen bakmat en verdeel hierover het beslag.

DSC_0229_800x431

Bak circa 15 minuten in de oven tot hij gaar is.

DSC_0233_800x367


Leg ondertussen een theedoek op het aanrecht en bestrooi deze met suiker. Stort de biscuitrol op de theedoek en trek voorzichtig het bakpapier eraf. Verwarm de confiture iets en smeer over de biscuitrol.

DSC_0246_800x548


Rol de biscuitrol strak op met behulp van de theedoek en laat verder, afgedekt onder de theedoek, afkoelen. Probeer dit te doen als de biscuit nog warm is want anders zal hij snel breken bij het oprollen.

Schil en ontpit de mango’s en snijd ze in blokjes. Weeg 200 gram mango af en pureer dit samen met het citroensap. Los de gelatine op volgens de omschrijving op de verpakking en roer dit door de mangopuree. Meng de kwark, poedersuiker en mangostukjes door elkaar en spatel de mango/gelatinepuree erdoor. Laat dit mengsel 15 minuten koelen in de koelkast.

Bekleed een kom met vershoudfolie. Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door de mangocrème.

DSC_0265_800x536

Snijd de biscuitrol in circa 1 cm dikke plakken en leg ze in de kom.

DSC_0261_800x545

Laat de bovenste rand van de kom, 1 cm, vrij. Verdeel de mangopuree eroverheen en dek af met de overige plakken biscuitrol.

Feestelijke mango-charlotte

Feestelijke mango-charlotte

Dek goed af met vershoudfolie en koel tenminste 4 uur in de koelkast. Stort de charlotte op een serveerschaal en verwijder voorzichtig het folie.

DSC_0296_800x582




Geniet ervan!

Comments

  1. Deze wil ik maken voor mijn verjaardag, wat is de doorsnee van de schaal Annemarie?

  2. Mireille says:

    WOW!
    Die is echt mooi.
    Ik printte ooit een recept van kokenmetkarin uit en heb het nooit aangedurft. Maar als jij zegt dat het makkelijk is (en met die mooie foto’s erbij als steuntje), durf ik het misschien wel eens aan.
    Ik ken hem inderdaad ook met lange vingers, maar deze is mooi.. en lijkt me ook erg lekker. Fris ook, misschien een keer als zomer dessert serveren. Mocht ik hem ooit maken, dan hoor je het (en plaats ik het op mijn blog). Staat in elk geval op mijn to-do lijstje 🙂
    Groetjes Mireille

    • Leuk om te horen dat dit misschien een zetje voor je is geweest Mireille! En bedankt voor het compliment. Gewoon een keer proberen, je zult zien dat het makkelijker is dan je denkt.

  3. Lijkt me echt een heerlijk recept, Annemiek. En het ziet er supermooi uit 🙂
    Ik maak charlottes altijd met lange vingers en een Charlotte-vorm (zoals je waarschijnlijk wel hebt gezien op mijn blog) maar zeker weten dat ik er snel ook een ga maken met deze sierlijke cakerolletjes.

  4. Wat een prachtig kunstwerk, ziet er erg mooi uit! Lijkt me alleen wel een klusje om “in elkaar te zetten”.

    • Het leek mij ook vrij ingewikkeld vandaar dat mijn man het maakte 🙂 omdat het toch ging kriebelen toen hij bezig was heb ik geholpen en ben nu helemaal verkocht, echt heel makkelijk en leuk om te maken!

Speak Your Mind

*