Ferrero Rocher (hazelnoot-chocoladetruffels)

Ferrero Rocher (hazelnoot-chocoladetruffels)

Toegegeven, het is even wat werk, maar het resultaat mag er dan ook zijn: zelfgemaakte Ferrero Rocher chocoladetruffels! Dit recept is ruim voldoende voor 30 stuks en dat is dus meer dan genoeg om een heleboel mensen (inclusief jezelf natuurlijk) heel erg blij mee te maken. 

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 225 gram chocolade (min 50% cacao) in stukjes
  • 35 gram ongezouten boter, in stukjes
  • 110 g gepelde hazelnoten
  • 6 stuks ijswafeltjes

DSC_4928_721x600

Verder nodig
Keukenmachine, theelepel of Amerikaans setje maatlepels (Zie onderstaande foto. Verkrijgbaar bij o.a. de Xenos.)

Bereiding
Verwarm de slagroom tot het kookpunt en haal van het vuur af. Voeg de chocolade toe en laat al roerend in de slagroom oplossen.

DSC_4932_800x536DSC_4934_800x497

Roer, als de chocolade bijna is opgelost, de boter erdoor en roer verder, totdat je een gladde massa hebt.

Hoewel ik ons kleine smulpaapje had beloofd dat ze naderhand de lepel af mocht likken, hield ze het geen seconde langer meer uit…

DSC_4942_800x536

Ik snap het wel. Die vloeibare, donkerbruine chocoladepoel heeft een woeste aantrekkingskracht!

Laat de ganache afkoelen en dek af met vershoudfolie.

DSC_4952_800x536

Zet daarna in de koelkast om verder op te stijven (minimaal drie uur, maar het liefst een hele nacht).

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan, totdat ze licht goudbruin zijn. Houd circa 30 hele hazelnoten apart en maal de rest in de keukenmachine fijn, totdat je hele kleine stukjes noot hebt.

DSC_5065_800x536

Schep ze in een diepe kom en maal daarna ook de ijswafels fijn in de keukenmachine, totdat ze ongeveer dezelfde textuur hebben als de hazelnoten. Doe ze in de kom bij de hazelnoten en meng door elkaar.

Schep met de theelepel of met een 1/4 teaspoon (de kleinste van het Amerikaanse setje maatlepels) wat ganache uit de kom, druk er een hele hazelnoot in en vouw met je vingers de chocolademassa om de hazelnoot.

DSC_5076_800x536

Rol de truffel heel kort in je handen tot een rond balletje en gooi hem in de kom met hazelnoten. Wentel de truffel met een lepel door de hazelnoten, totdat hij rondom bedekt is (de truffel zal door de warmte van je handen iets smelten, waardoor de hazelnoten blijven plakken).

DSC_5077_800x536

Schep de Ferrero Rocher met de lepel op een bord en maak op dezelfde manier de andere truffels.

Bewaar de truffels op een stukje keukenpapier in de koelkast.

Ferrero Rocher (hazelnoot-chocoladetruffels)

Enjoy!

Speak Your Mind

*