Ham-kaas omelet uit een zak

Ham-kaas omelet uit een zak

Dit is een geweldige en hele eenvoudige manier om (veel) eieren tegelijk te bereiden. Je stopt de eieren met eventuele smaakmakers, in een speciale kookzak en hangt deze in warm water. In een grote pan kun je makkelijk meerdere zakken tegelijk hangen; ideaal dus als je het ontbijt moet verzorgen voor een grote groep! Het resultaat is geweldig en je hebt naderhand geen vette pannen om af te wassen.

Ontbijt of lunch – 2 personen – 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 grote plakken ham, in repen gesneden
  • Handvol geraspte kaas
  • Zout en peper
  • 1 el vers gehakte peterselie of bieslook

Verder nodig
2 kookzakken*, twee wasknijpers

*Je kunt voor dit recept het beste speciale kookzakken gebruiken (een gewone diepvrieszak smelt bij temperaturen boven de 85 graden) die verhit kunnen worden tot een temperatuur van 115°c. Je kunt kookzakken online bestellen bij b.v. Marmelot, of informeer ernaar bij een kookwinkel.

Bereiding
Breng een ruime pan met water aan de kook en zet het vuur dan lager, zodat het water net niet kookt. Doe in iedere zak 2 eieren met de helft van de overige ingrediënten en meng alles in de zak goed door elkaar.

DSC_3844_706x600

DSC_3845_686x600

DSC_3847_718x600

Druk de lucht uit de zakken en maak ze dicht. Hang de zakken in het water en kook de eieren in 11 tot 13 minuten gaar.

DSC_3870_800x536

Ham-kaas omelet uit een zak

Om te voorkomen dat de zak over de rand van de pan hangt, kun je de bovenkant van de zak aan de rand van de pan vastzetten met een wasknijper.

Serveer de omelet eventueel met wat geroosterd brood.

Ham-kaas omelet uit een zak

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*