Hamhoorntjes met ananas-gemberroom

Hamhoorntjes met ananas-gemberroom

Dit smakelijke hapje is erg leuk om te serveren op een verjaardag of feestje, hamhoorntjes met ananas-gemberroom! Mocht je moeite hebben met de mayonaise in dit recept, kun je dit eventueel ook vervangen door halvanaise. Of gebruik een neutrale dikke roomkaas, zoals bijvoorbeeld die kleine pakjes monchou. Deze roomkaas is al erg stevig, dus je hoeft er dan geen gelatine toe te voegen.

Ingrediënten
5 plakken ham
5 el mayonaise
2 ananasschijven of blokjes ananas op siroop
3 gekonfijte gemberbolletjes
3 gelatineblaadjes

DSC_6360_800x536

Bereiding
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Hak de ananas en gember zeer fijn en voeg samen met het vrijgekomen vocht toe aan de mayonaise.

DSC_6368_800x536

Verwarm de gelatine met wat aanhangend vocht op laag vuur tot de gelatine is opgelost en laat iets afkoelen.

DSC_6366_800x536

Roer de gelatine door de mayonaise en zet in de koelkast om verder op te stijven. Roer regelmatig door de room, totdat hij dik genoeg is.

DSC_6375_800x536

Snijd ondertussen de plakken ham in vieren en rol er hoorntjes van.

DSC_6378_800x536

DSC_6380_800x536

Doe de ananas-gemberroom in een spuitzak (of gebruik net zoals ik een boterhamzakje) en vul de hamhoorntjes ermee.

DSC_6384_800x536

Hamhoorntjes met ananas-gemberroom

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*