Hartige pesto-kaasvlinders

Hartige pesto-kaasvlinders
Laat de vlinders vrolijk fladderen in je buik!

Dit bladerdeeghapje staat in een handomdraai op tafel. Ideaal als er onverwachts visite aanklopt, als je snakt naar iets lekkers voor bij de borrel, of als er plotseling late night-trek opborrelt tijdens een spannende film; wat het ook is, deze jongens doen hun werk: ze zijn net zo smakelijk als dat vlinders mooi zijn. Lauwwarm zijn ze het allerlekkerst!

Hapje voor 5 tot 10 personen — 10 minuten + 15 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 tot 2 el rode pesto, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • Handje geraspte, pittige kaas (bijv. belegen Goudse kaas of Parmezaan)
  • 1 ei, losgeklopt
  • Paprikapoeder

Verder nodig
Bakblik, bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het bladerdeeg uit tot een langwerpige lap. Besmeer met pesto en bestrooi met de geraspte kaas. Rol vanaf beide lange kanten zo strak mogelijk op tot halverwege, zodat beide rollen tegen elkaar aanliggen. Bestrijk de boven- en zijkant met losgeklopt ei en bestrooi met wat paprikapoeder. Snijd de rol in smalle plakken en leg de vlinders op een met bakpapier bekleed bakblik.

Bak circa 15 minuten in oven, of totdat ze goudbruin zijn.

Serveer de pesto-kaasvlinders bij voorkeur lauwwarm, dan zijn ze het lekkerst. Eenmaal afgekoeld bewaar je ze het beste in een goed afgesloten, luchtdichte zak, dat ze krokant blijven.

Hartige pesto-kaasvlinders

Enjoy!

Speak Your Mind

*