Hemelse chocoladetaart

Hemelse chocoladetaart

Deze decadente chocoladetaart smaakt niet alleen hemels, hij ziet er ook prachtig uit! Een perfecte taart dus om te maken voor een verjaardag van iemand die je lief hebt, of serveer als knallende afsluiter na een (licht verteerbaar) kerstdiner. Ik maakte deze taart voor mijn dochter haar vierde verjaardag. Snijd kleine punten, want hij is behoorlijk machtig!

Gebak voor circa 10 personen

Ingrediënten

  • 185 g pure chocolade, in stukjes gebroken
  • 35 g cacaopoeder, gezeefd
  • 400 ml kokendheet water
  • 250 g zachte boter
  • 220 g bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 180 ml zure room
  • 150 g bloem
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl baksoda
  • 1x recept melkchocoladeganache
  • Eventueel vers fruit en poedersuiker voor garnering

Verder nodig
2 ronde springvormen van 20 cm, bakpapier, zeef, elektrische handmixer, lang mes of taartensnijder, rond taartplateau of serveerschaal

Bereiding
Maak de melkchocoladeganache.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de bakvormen in met boter en bekleed de bodems met bakpapier.

Verwarm op laag vuur in een middelgrote kookpan, de chocolade met de cacaopoeder en het water en roer totdat je een glad mengsel hebt. Giet het mengsel in een grote kom en laat 15 minuten afkoelen.

DSC_0921_800x536

Meng de bloem, zelfrijzend bakmeel en baksoda in een kom. Voeg de boter, suiker, eieren, vanille-extract en zure room toe aan het chocolademengsel, en zeef de gemengde droge ingrediënten erboven.

DSC_0923_800x580

Klop met de handmixer op lage snelheid door elkaar, tot alles gemengd is en klop dan op matige snelheid nog 3 minuten verder, totdat het beslag glad en lichter van kleur wordt. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak circa 70 minuten in de oven, of totdat ze gaar zijn.

DSC_0927_800x500

Laat ze 5 minuten in de vorm afkoelen en stort ze dan op een rooster. Verwijder het bakpapier aan de onderkant en laat de cakes met de bovenkant naar boven, volledig afkoelen (bij mij was de bovenkant van beide taarten flink opengebarsten, vermoedelijk omdat ik de oventemperatuur te hoog had gezet).

DSC_0929_800x412

Snijd de bovenkant van elke cake vlak af, zodat ze recht zijn en snijd elke cakebodem eenmaal doormidden, zodat je in totaal vier bodems krijgt.

DSC_0945_800x501

Leg de eerste taartbodem op een taartplateau, of serveerschaal. Stapel de taart op en breng tussen de lagen drie porties ganache aan van ca. 125 ml.

DSC_0951_800x536

Bestrijk de taart rondom met de resterende ganache en laat de taart voor serveren minimaal 2 uur en maximaal een nacht opstijven in de koelkast. Garneer de taart vlak voor serveren eventueel met wat vers fruit en bestrooi met wat poedersuiker voor een mooi glanslaagje.

Hemelse chocoladetaart

Hemelse chocoladetaart

Enjoy!

Comments

  1. Waar is de vierde bodem gebleven ?

    • Goed gezien Hetty! Omdat het alweer even geleden is, was ik het helemaal vergeten. De vierde bodem is helaas gesneuveld in het heetst van de strijd. Ik had één cakebodem niet goed doormidden gesneden, waardoor ik een dikke en een dunne helft kreeg. De dunne bodem brak en kon niet meer gered worden…

Speak Your Mind

*