Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Italiaanse kruidenmix
Omdat ik kant-en-klare kruidenmixen vaak te overheersend of te zout vind, maak ik ze tegenwoordig het liefst zelf. Een fluitje van een cent als je alle specerijen ervoor standaard in huis hebt.
Vandaag deel ik mijn favoriete zelfgemaakte Italiaanse kruidenmix met je: de perfecte basis voor eindeloos Italiaans smulplezier!
Ingrediënten
- 1 el peterselie
- 1 el oregano
- 1 el basilicum
- 1 tl tijm
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl suiker
Bereiding
Meng alle ingrediënten door elkaar en bewaar in een luchtdichte, afgesloten pot.
Enjoy!
Basisrecepten, Hartige keuken, Wereldgerechten, Italiaanse recepten
om 19:22
Annemiek, mag ik vragen waarom jij 1/4 tl suiker toevoegt aan de kruidenmix?
om 11:00
Ik vind een klein zoetje net iets meer diepte/extra’s geven aan een gerecht. Zeker in Italiaanse gerechten die vaak samengaan met tomatensauzen is een klein beetje suiker heerlijk. Maar je kunt het ook gewoon weglaten, net zoals het zout en je eigen draai eraan geven.
om 16:22
waarom zoveel werk ,als het toch uit potjes komt? kun je net zo goed ook een zakje italiaanse kruidenmix kant en klaar kopen.
om 16:53
Heerlijk! Hier staat standaad
een voorraadje in de kast!
om 15:26
Leuk om te horen Marleen!
om 13:22
Dit is toch niet zelf gemaakt? Alles uit de potjes?
Ik ben op zoek naar een goed recept voor kruiden uit de tuin en hoe je die voor de winter het best kunt bewaren.
om 14:34
Hallo Herma,
Zelf doe ik kruiden uit de tuin drogen in de dehydrator, zo kun je ze in een potje uitstekend bewaren. Succes!